İpek Yolu Haber Ajansı

YALOVA BELEDİYESİ; SİVRİSİNEKLE MÜCADELESİNİ 12 AY SÜRDÜRÜYOR


 

Yaz aylarının başlıca sorunlarından olan sivrisinekle mücadele Ocak ayı itibariyle start aldı. Geçtiğimiz yıl uygulanmaya başlayan sistemle birlikte su odakları önceden tespit edilmişti. Mevcut su odaklarında ilaçlama çalışmalarına başlayan Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü İlaçlama Ekibi yaz aylarında sıkıntı yaşanmaması için büyük özen gösteriyor.

2017 yılı itibariyle Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülmeye başlayan ve yeni kurulan sistemle yılın 12 ayı denetim ve ilaçlama yapan ekipler mevcut su odaklarında ilaçlama çalışmalarına başladı. Ekipler su odaklarının yanı sıra kanallarda da sisleme sistemi ile ilaçlamalarını sürdürdü. Uçkunların larva döneminde ilaçlamalar yapılarak yazın önemli sorunlarından olan sinek sorunun en aza indirgenmesi hedefleniyor. 

"İlaçlamalar 3 Yıldır Larva Döneminde Yapılıyor"

Sivrisinekle mücadelenin en önemli evresinin larva dönemi olduğunu belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; "3 yıldır larva döneminde ilaçlama yapmaya özen gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıldan itibaren ilaçlama hizmetini bu işin eğitimini almış, konuyu yakından bilen Veteriner İşleri Müdürlüğünce yapılmasına başladık. Yine 2017 yılında kurduğumuz sistem sayesinde kentimizdeki larva odaklarının haritasını çıkarttık. Ekiplerimiz mevcut odaklarda ilaçlamalarını sürdürüyor" dedi.

"Vatandaşlarımız Su Odaklarını Bize bildirsin"

Uçkun mücadelesinin yılın 12 ayı yapıldığını belirten Yalova Belediyesi Başkanı Vefa Salman; "En iyi sonucu alabilmemiz için bu çalışmanın yıl boyunca devam etmesi gerekir. Bunu %100 engellememiz söz konusu değil. Bu çalışmalarla en aza indirgeme gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmanın bir ayağı da vatandaşlarımızdır. Bu yüzden vatandaşlarımızdan da yardım istiyoruz. Görmüş oldukları durgun su birikintileri, bodrum katlardaki su taşkınları ve saksı diplerindeki durgun sular bizler için çok önemli birer larva odağıdır. Vatandaşlarımız bu tip larva odaklarını görmeleri halinde 153 veya 444 8 777 numaralarından bizlere kayıt bırakarak yardımcı olmalarını istiyoruz. Bırakmış oldukları bu kayıtlar sayesinde ekiplerimiz hızlı bir şekilde bölgede inceleme yaparak larva odaklarında gerekli önlemi alarak ve ilaçlamaları (biyolojik larvasit) yapacaklar. Unutulmamalı ki insanlara bulaşan hastalıkların %70'si zoonoz (hayvanlardan insana geçen) hastalıktır" dedi.

 

 

Haber: Mehmet mustafa doğan

İpekyolu haber yalova

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz