İpek Yolu Haber Ajansı

YALOVA'DA ROMAN HAVASI ESTİ


Yalova Belediyesi ve Yalova Genç Romanlar Derneği işbirliğince Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen ‘Roman Gecesi' Yalovalı vatandaşların büyük beğenisini topladı. Adeta Roman rüzgârının estiği gecede, vatandaşlar seslendirilen şarkılar ve çalınan müziklerle coştu.

Yalovalılar için hazırladığı etkinliklerle sosyal ve kültürel hayata renk katmaya devam eden Yalova Belediyesi'nin düzenlediği etkinliğe Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, protokol üyeleri ve Yalovalılar katıldı.

Düzenlenen gecede Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonu Kadir Dalkıran alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. Sahnede yaptığı performans gösterisi dakikalarca alkışlandı. Kirpi lakabıyla bilinen Klarnet Sanatçısı Bülent Altınbaş, açık hava tiyatrosunu dolduran binlerce vatandaşa resital sundu. Roman vatandaşların büyük beğenisini toplayan Gecenin Solisti Ümmiye ise söylediği şarkılarla geceye renk kattı.

Başkan Salman, "Kulaktan Dolma Laflara İnanmayın"

Gecede bir konuşma yapan Başkan Salman; "Mahallenin bir ferdi, bir çocuğu olmaktan her zaman gurur duydum ve bunu her gittiğim yerde söyledim. Ben sizlerin içinden biriyim ve bununla gurur duyuyorum. Göreve geldiğim günden bu güne kadar her zaman hiçbir ayrım yapmadan sizlere hizmet getirdik. Burada mütevazı olmak istemiyorum çünkü yaptıklarımı size anlatmak zorundayım.  Bizden önce hiçbir yönetimin yapmadığı asfaltlamayı bizim yönetimimiz gerçekleştirdi. Asfaltlama sadece bunlardan biri. Ayrıca sizler ve bizim için önem arz eden ‘Kentsel Dönüşüm' konusunda da birkaç söz sarf etmek istiyorum. Burada bakın Milletvekilimizin AK Partili olması ve benimde Cumhuriyet Halk Partili olmam önemli değil. Bu iş mutlaka bir şekilde çözülecek ve burada oturmak isteyen yine aynı mahallesinde oturacak. Oturmak istemeyen ise alıp parasını gidecek istediği yerde oturacak. Önümüzde ki aylarda il genel meclisinde ve belediye meclisinde 1/50 planlar geçecek ve bizde arkasından imar planları yapacağız. Bundan sonra ise Bağlarbaşı mahallesine 1 kat vereceğiz ve 3 kata çıkaracağız. Bu sorun bu dert benim zamanımda ya çözülecek ya çözülecek. Onun için sizlere anlatılan kulaktan dolma laflara itibar etmenizi istemiyorum. Çok sıkıntınız olursa beni 24 saat arayabilirsiniz" dedi.

Roman Vatandaşlardan Başkan Salman'a ‘Asrın Belediye Başkanı' Ödülü

Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere tek tek ödüllerini takdim etti. Koyuncu yaptığı konuşmada; "Başkanımız Vefa Salman, şu ana kadar yapmış oldukları ile bizlere verdiği önemi her şekilde gözler önüne serdi. Mahallemizdeki yolların asfaltlanmasından yapılan çevre düzenlemelerine ve hatta bu gecenin düzenlenmesi için yaptığı destek. Şu ana kadar bizlere bu kadar önem veren başka bir belediye başkanı olmadı. Kendisi hiçbir zaman bizler için elini taşın altına koymaktan çekinmedi. Kentsel dönüşümün gündeme gelmesi ve bunun bizlere sağlayacağı yararlarda cabası. Başkanımız bizler için ne ayın ne yılın başkanıdır. Bize göre Başkan Vefa Salman, ‘Asrın Belediye Başkanıdır" diyerek Başkan Salman'a plaketini takdim etti.

Kudret Erarslan ‘Yılın Babası' Ödülünü Aldı

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşayan Kudret Erarslan ve kızı Yasemin Erarslan, Başkan Salman'ın konuğu olarak geceye katıldılar. Bundan kısa bir süre önce gelinlik giyme hayali kuran down sendromlu kıza, babası tarafından damatsız bir düğün düzenlenmişti. Roman Gecesi'nde gerçekleştirilen plaket töreninde Başkan Salman, Kudret Erarslan'a yılın babası ödülünü verdi. Duygu dolu anların yaşandığı onurluk töreninde Kudret Erarslan ve kızı Yasemin Erarslan, Başkan Salman'ın yaptığı duyarlı davranıştan ötürü kendisine teşekkür ettiler.

 

HABER:Mehmet Mustafa DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz