İpek Yolu Haber Ajansı

YALOVA'NIN KEDİSİ DOĞAL ORTAMINDA


Yalova’da, sahibinin yurt dışında olduğu iş yerinde 3 hafta mahsur kalan ve bu süreçte kapı aralığından Yalova Belediyesi personeli ve vatandaşlarca beslenen Yalova'nın sembolü haline gelen kedi Yalova Belediyesi Başkanı Vefa Salman'ın girişimleri sonuncunda özverili çalışmalar neticesinde kurtarılmıştı.

Bulunduğu yerden kurtarılarak Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen ve burada gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kurtarıldığı dükkanın önüne getirilen ve doğal ortamına bırakılan kedi özgürlüğüne kavuşmuş oldu.

Morgül "Personelimize ve Vatandaşlarımıza Teşekkür Ederim"

Kapalı kaldığı yerde kedinin bakımını 15 gün boyunca Yalova Belediyesi personeli, vatandaşlar ile birlikte bakımın yapan Belediye Meclis üyesi Resul Morgül; 15 gündür fark edilmediği için kapalı olduğu yerden kedimiz bir hafta önce kurtarılmıştı. Bir haftadan bu yana Belediyemizin barınağında tedavisi yapılarak sağlık sorunu olup olmadığı kontrol edildi. Bugün ise vatandaşların kontrolünde aldığımız yere bıraktık. Umarım bundan sonra hiçbir yerde kilitli kalmaz. Belediye ek binamızda bulunan arkadaşlarımız tarafından diğer kedilerle birlikte burada olduğu müddetçe beslenecektir. Sorun çözüldü ve kedimiz artık özgürlüğüne kavuşmuştur" dedi.

 Sağlık Kontrolleri Yapıldı Doğal Ortamına Bırakıldı

Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde kedinin gerekli sağlık kontrollerini yapıldığını belirten Veteriner Hekim Alper İşler; "Bir hafta önce gerekli yasal işlemlerin yapılması sonuncunda kapalı bulunduğu yerden Yalova Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü olarak aldığımız kedimizin bakımlarını ve rehabilitasyonunu yaptıktan sonra tekrar aldığımız bölgeye bıraktık. 1 hafta boyunca bakmış olduğumuz kedimizin genel durumu gayet güzel ve sağlıklıdır. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşı karşıya kalmayız. Kedimize özgür yaşamında mutluluklar diliyoruz" dedi

 

 

HABER: MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz