İpek Yolu Haber Ajansı

YARIYIL TATİLİNİ, GENÇLİK KÜTÜPHANELERİNDE DEĞERLENDİRİYORLAR


 

-YARIYIL TATİLİNDE DE ÖĞRENCİLERİN ADRESLERİ DEĞİŞMEDİ

-20 GENÇLİK KÜTÜPHANESİNDEN BİNLERCE ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Şehitkamil Belediyesi, nitelikli ortamda öğrencilerin akademik kariyerlerine büyük katkı sağlayan ilçe genelindeki 20 gençlik kütüphanesinin kapısını yarıyıl tatilinde de açık tuttu. Binlerce öğrenci, akademik başarılarını artırmak için gençlik kütüphanelerinde ders çalışıyor.

 

Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki gençlik kütüphaneleri, eğitim-öğretim döneminde olduğu gibi tatil dönemlerinde de öğrencilerin en büyük destek noktası olmaya devam ediyor. Öğrencilerin, amaçladıkları başarıyı elde edebilmeleri için ilçenin 20 farklı noktasında bulunan gençlik kütüphanelerinin kapısını 365 gün açık tutan Şehitkamil Belediyesi, eğitim konusundaki faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

 

Öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak nitelikli ders çalışma ortamlarının yanı sıra öğrencilere sunduğu sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkanları arttırarak çalışmalarını sürdüren Şehitkamil Belediyesi, gençlik kütüphanelerinde öğrencilerin ders dinlemeleri ve dijital ortamda araştırma yapabilmesi için internet imkanı da sağlanıyor. Ayrıca öğrencilere ücretsiz çay ve kek de ikramı da yapılıyor.

 

GÜNLÜK YAKLAŞIK 500 ÖĞRENCİ YARARLANIYOR

Merveşehir Gençlik Kütüphanesinde görevli Öğretmen Hasan Kaya, merkezin 08:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet verdiğini kaydetti. İsteyen her öğrencinin kütüphaneden yararlanabileceğini kaydeden Kaya, “Malum okullarımız yarıyıl tatiline girdi ve şu an 15 günlük tatil dönemindeyiz. Bu 15 günlük tatil döneminde öğrencilerimiz yoğun bir şekilde kütüphanemize gelerek buradan en iyi şekilde yararlanıyor. Öğrencilerimiz, burada hem birinci dönem işledikleri dersleri tekrarlıyor hem de ikinci döneme hazırlanıyor. Biz de öğrencilerimize elimizden gelen desteği sunuyoruz. Günlük ortalama 500 öğrencimiz kütüphanemize geliyor. Kütüphanelerimizde öğrencilerimize yoğun bir şekilde hizmet veriyoruz. Öğrencilerimize Şehitkamil Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

BİRÇOK KONUDA DESTEKLERİNİ ALIYORUM

Gençlik kütüphanesinden faydalanan Hamza Demez, “Lise son sınıfı öğrencisiyim. Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte talimizi en iyi şekilde değerlendirmek adına Şehitkamil Belediyesi tarafından açılan Merveşehir Gençlik Kütüphanesi’ne geliyorum. Burada okulda ilk dönemde işlediğimiz tersleri tekrarlıyoruz ve ikinci dönemin derslerine burada şimdiden çalışıyoruz. Bunun yanı sıra üniversiteye hazırlanıyorum. Burada hocalarımızdan da birçok konuda desteklerini alıyorum.  Belediyemizin bizlere vermiş olduğu bu imkanlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


HABER. AYFER KILIÇ

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz