İpek Yolu Haber Ajansı

YAŞAYAN EFSANELERİN HAYAT ÖYKÜLERİ ANLATILDI

Yalova Belediyesi ‘Kültür ve Sanat' etkinlikleri kapsamında Yalova'nın kent kimliğine ilişkin tarihi, kültürel değerlerine sahip çıkmak ve geliştirmek amacıyla yürütülen "Sözlü Tarih Projesi" Köprü2 Yalovalıların beğenisine sunuldu. Yalovalı 70 yaş üstü kaynak kişilerin, anımsama yoluyla yaşam öykülerini anlattığı ve kent kültürü söyleşilerinin yapıldığı bir sözlü tarih arşivinin ikincisi oluşturuldu. Programa Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç, Jülide Güner, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner; "Başkanımız Vefa Salman'ın şehir dışı programları nedeniyle kendisini temsilen ben katılıyorum. Böyle güzel hikâyelerin anlatıldığı bu organizasyonda duygulanmamak elde değil. Yaşayan efsaneleri yakından tanıma fırsatı bulmak, onların hayat hikâyelerini dinlerken yüzlerindeki o tebessüm görmek her şeye değer. Ben buradan ebediyete intikal etmiş olan sevdiklerimize rahmet diliyor, sağ olanlara huzur dolu mutlu yıllar ve bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Geçmişe Yolculuk Yaptılar

Kentin hafızasına önemli katkı sağlayacak ‘Sözlü Tarih Projesi' Yalova'da yaşayan efsanelerin kişisel yaşam öykülerinden, anılardan, mektup ve fotoğraflardan derlenen arşiv ile Yalova tarihinde önemli bir boşluğu ve eksikliği giderecek. 70 yaş üstü kişilerle yapılan röportajlardan derlenen kısa film gösterimi ve fotoğraf sergisi ziyaretçileri hem geçmişe götürdü hem de kültürel kimliklerini tanıma fırsatını buldular. Yapılan projeyle birlikte Yalovalı bireylerin yaşam öyküleri kendi dönemleriyle sınırlı kalmamakla beraber gelecek nesillere de ulaşılabilir olacak.

Fotoğraf sergisi, sözlü tarih çalışması ve kısa film gösteriminin ardından, Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner Yalovalı 70 yaş üstü kaynak kişilere "Kent Şükran Berat'ını" takdim ettiler. ‘Köprü-2' isimli sergi, 14-23 Aralık tarihleri arasında Yalova Kent Müzesi'nde açık olacaktır.




HABER: MEHMET MUSTAFA DOĞAN
İPEKYOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz