İpek Yolu Haber Ajansı

YAZ-AR-BİR’DEN ÜNİVERSİTEDE TÜRKÜ VE ŞİİR DİNLETİSİ

     Denizli Pamukkale Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı Türk’çe Bakış Topluluğu’nun gerçekleştirdiği “Hayat ve Sanat” programının 4.üncüsü PAÜ Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda yapıldı. YAZ-AR-BİR şair ve sanatçılarının desteğiyle düzenlenen şiir ve türkü dinletisi ilgiyle izlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın sunuculuğunu Türk’çe Bakış Topluluğu başkanı Öznur Bebek yaptı.
      Açış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat etinliğe davetlerinden dolayı Türk’çe Bakış Topluluğu adına başkan Öznur Bebek ve sorumlu hoca Prof.Dr. Feyzullah Eroğlu’na teşekkür ederek YAZ-AR-BİR ile ilgili bilgiler verdi. Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat: “Kısa adı YAZ-AR-BİR olan derneğimiz Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin yüzün üzerinde üyesi vardır. Bugüne kadar beş uluslararası sempozyum, birçok panel, dinleti, imza ve tanıtım toplantısının yanında basılı yayınlarımız da oldu. Sivil toplum örgütleri, belediyeler ve kamu kurum kuruluşlarıyla ortak etkinliklerimiz oldu.Bu etkinliklerimizden en önemlilerden biri Denizli Büyükşehir Belediyesi Desteğiyle, Denizli Muharip Gaziler Derneği ile 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftasında yaptığımız programdır.”dedi. Tat, dernek içerisinde de eğitime önem verdiklerini, atölye çalışmaları ve kurslarla üyelerinin gelişmesinin, daha kaliteli ve daha fazla üretmesinin önünü açtıklarını anlatarak şöyle devam etti: “Her ayın ilk cumartesi günü yaptığımız Denizli Şiir Günleri-Şiirini Al da Gel etkinliğimiz gelenekselleşti ve Aralık ayında 27.incisini yapacağız. Ülke içindeki etkinliklerimiz dışında KKTC ve Bulgaristan’da da yapacağımız etkinliklerle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.”
     Türk’çe Bakış Topluluğu adına YAZ-AR-BİR yönetim ve üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu, kültür ve sanatın önemine değindi. Türk’Çe Bakış Topluluğu mensubu öğrencilerin faaliyetlerini her zaman desteklediğini onların büyük gayretler harcayarak ortaya koydukları etkinliklerin merkezinde öz kültürümüzün yer aldığını belirtti . Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu “Önümüzdeki günlerde düzenlenecek yeni etkinliklerde de desteklerinizi bekliyorum. Öğrencilerimizi kırmadınız zahmet edip buraya kadar geldiniz, güzel bir gün yaşattınız, teşekkür ederim.” dedi. Konuşmalardan sonra programa geçildi. Başka bir etkinlik için il dışında bulunan YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun şiirini Türk’çe Bakış Topluluğu üyeleri okurken şu şairler de kendi şiirlerini seslendirdiler: Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Mehmet Dağal, Abdullah Aksoy, Ahmet Sarı.
Programda şiirler türkülerle süslendi. Buğrahan Dağdeviren, Kürşad Sönmez, Mehmet Dağal, Ozan Nihat sazlarıyla, sesleriyle programa renk kattı. Buğrahan Dağdeviren ve Kürşad Sönmez’in birlikte sahne alarak seslendirdiği türkülere gençler de eşlik etti. Mehmet Dağal, kendi besteleriyle birlikte seyircilerin istek türkülerini de seslendirirken büyük alkış aldı. Diyarbakır programından yeni dönen Ozan Nihat da ayağının tozuyla katıldığı etkinlikte doğaçlama okuduğu türkülerle birlikte, deyişleriyle izleyenlerin gönlüne taht kurdu.
      Türkü ve şiir dinletisi sonrasında Prof. Dr. Feyzullah Eroğlu YAZ-AR-BİR genel başkanlığına teşekkür plaketi takdim ederken, Hüsamettin Tat da Türk’Çe Bakış Topluluğu’na teşekkür şilti sundu. Katılımcılara da teşekkür belgelerini Türk’çe Bakış Topluluğu başkanı Öznur Bebek verdi. Katılımcıların günün anısına çektirdiği toplu fotoğrafla program sona erdi.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz