İpek Yolu Haber Ajansı

Yerli Otomobil Fabrikasının Yalova'ya Kurulması İçin Girişim Seferberliği başlattık


 

Yerli otomobil fabrikasının Yalova'ya kurulması için girişim seferberliği başlattıklarını aktaran Becan,

Yerli otomobilin Yalova’da üretilmesi için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı. Dr. Faruk Özlü ile görüştüklerini ve destek istediklerini ifade etti.

 

AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek ile YTSO Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Engin'inde katıldığı ziyarette, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı. Dr. Faruk Özlü'ye "Yerli Otomobil Üretim Üssü Yalova" raporu sunuldu.

 

Yalova'nın avantajlarına da değindiklerini söyleyen Becan, "Yalova, Bolu, Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinden oluşan TR42 Doğu Marmara Bölgesi'ne baktığımızda kümelenmiş denilebilecek en temel sektörlerden biri otomotivdir. Bu sektör ticaret sektörü hariç bölgede en yüksek istihdam sağlayan sektördür. Bölgemizde 1990'lı yıllarda Toyota ile Sakarya ilimizde başlayan yatırımlar ilerleyen yıllarda Hyundai Assan ve Honda ve Ford Otosan fabrikasının Kocaeli'de, yatırımları ile ivme kazanmıştır. Ayrıca bölgemizde yine Otokar, Temsa ve Anadolu Isuzu fabrikaları yer almaktadır. Bu anlamda tüm bu illere olan yakınlığı ve ulaşım imkânları ile Yalova'nın yeni bir yatırım için cazibe merkezi konumuna geldiğini belirttik. Türkiye’nin markası, Türkiye’nin tasarımı, Türkiye’nin teknolojisi, olacak, Türkiye’nin kaynaklarıyla üretilmiş yüksek katma değerli ihracatı gerçekleştirecek, Yüz binlere iş, milyonlara aş olacak, küresel ölçekte de ticari başarı sağlayacak olan "Yerli Otomobil" üretiminin Yalova da yapılmasını ümit ediyoruz. Yerli otomobil fabrikasının Yalova'ya kurulması için başlattığımız girişim seferberliğinde her zaman yanımızda olan desteklerini bizlerden esirgemeyen AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'e de teşekkürlerimizi sunarım" dedi.

 

 

 

HABER: MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz