İpek Yolu Haber Ajansı

YILDIZLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI


Yalova Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliğinde düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. ‘Türkiye'nin renkleri Atatürk'ün Kenti Yalova'da buluşuyor' sloganıyla düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Yalovalıların büyük beğenisini topladı.

Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Yalova Belediyesi'nin katkılarıyla Türk Halk Oyunları Federasyonu tarafından ‘Türkiye'nin renkleri Atatürk'ün Kenti Yalova'da buluşuyor' sloganıyla düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, şampiyonaya katılan tüm kulüplerin katılımı ile deprem anıtı önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Yalova Gazipaşa Caddesi üzerinde müzikler eşliğinde yürüyüşlerini gerçekleştiren ekipler, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 3 dakikalık performans gösterisinin ardından günü noktaladılar.

Kortejde ekiplerin yanı sıra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a, eşi Dilek Salman, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Ardahan eski CHP Milletvekili Faruk Demir ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner eşlik ettiler.

Şampiyona 2 Kategoride Gerçekleştirildi

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, ‘Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal' ve ‘Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal' olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi.

Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonası'nda birinciliği Artvin ekibi, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz Dal Türkiye Şampiyonası'nda ise birinciliği Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi kazandı.

İlk gece düzenlenen Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonasını Başkan Vefa Salman, Kırklareli Belediye Başkanımız Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ile beraber izledi.

‘Gelecek Nesillere Taşımalı ve Yaşatmalıyız'

Açılışta konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Öncelikle böyle bir organizasyonun Mustafa Kemal'in "Yalova Benim Kentimdir" dediği ilimizde yapılmasının ve buna vesile olmanın gururunu yaşıyorum. Kültürümüz yavaş yavaş elimizden gidiyor.  Bizlere, kentleri yöneten yöneticilere ise çok büyük görevler düşüyor. Bu görevler arasında ise olmazsa olmazımız arasında folklorumuzda bulunmaktadır. Bizler bunu gelecek nesillere taşımalı ve yaşatmalıyız. İşte bu yüzden bu güzel çocukları gösterdikleri çabalardan dolayı alınlarından öpüyorum. Ailelerini ise bu çocuklara destek ve katkı verdiği için canı gönülden kutluyorum" dedi.

Yarışmada 13 ilden gelen ekipler performanslarını sergiledi. İlk günün akşamı gerçekleşen düzenlemeli dal kategorisinin birincisi Artvin ekibi, ikincisi İzmir Gaziemir Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekibi, üçüncü ise Burdur Özel Bahçe şehir Koleji halk oyunları ekibi oldu.

Ödülleri Başkanvekili Jülide Güner Verdi

Şampiyonanın ikinci akşamı gerçekleşen ‘düzenlemesiz dal' kategorisinin birincisi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ekibi, ikinci Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü ve üçüncülük ise Gaziantep Şahinbey Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ekibinin oldu.

Yarışmanın sonunda Yalova Belediye Başkanvekili Jülide Güner, tüm ekipleri gösterdikleri performanstan ötürü tebrik etti. Başkanvekili Güner, dereceye girenlerinde ödüllerini takdim etti.




HABER:MEHMET MUSTAFA DOĞAN

İPEKYOLU HABER YALOVA

Haberler

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz