İpek Yolu Haber Ajansı

ZEYNEL ABİDİN TOPRAK DİYARBAKIR DEFTERDARLIĞINA ATANDI

 

 

Diyarbakır defterdarlığına vekaleten atanan Zeynel Abidin TOPRAK göreve başladı mesleki hayatında önemli görevler üslenen TOPRAK başarılı hizmetlerden dolayı halkın sevgisi kazandı. Bir çok ilde görev aldığı sorumluluğunu başarıyla üstesinden geldi bir çok plaket ve başarılı ödül belgesine sahip

 

Zeynel Abidin TOPRAK KİMDİR ?

 

 1966 yılında doğdu. İlk ve ve orta öğrenimini Diyarbakır’da tamamladı. 1987 Yılında Dicle Üniversitesi Batman Meslek Yüksek Okulunu, 1993 yılında  A. Ü. İktisat Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Çalışma hayatında memur, Bölge Şefi ve Yurt Müdürlüğünü yaptı, 1994 yılında Vakıflar Bölge Saymanlık Müdürü oldu. Daha sonra aldığı eğitim ve girdiği sınav sonucu Muhasebe Yetkilisi Sertifikasını aldı. Çeşitli illerde Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlık Müdürü, Malmüdürü, İl Muhasebe Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Mali İşler Daire Başkanı ve İl Defterdarı olarak görev yaptı. 18/08/2020 tarihinde Diyarbakır Defterdarlığında göreve başladı. 35 yıllık kamu hizmetinin 30 yılını yönetici olarak sürdürdü.   Çalışma süreci içinde; Bir çok resmi kurum ve komisyonlarda başkan veya üye olarak görev aldı. Ayrıca İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği üyesi, Türkiye Yazarlar Birliği  üyesi ve  Gaziantep Yazarlar Birliği kurucu üyesidir.  Z. Abidin Topark, ‘ın ilk şiir ve yazıları 1986 yılından itibaren düzenli olarak çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı, Daha sonra şiir ve yazıları, bir çok ulusal ve uluslararası dergi, gazete, ajans, radyo ve televizyonlarda yayınlandı.  2012 yılında «Geceleri Var Yalnızlığın» isimli şiir kitabı Türkiye Yazarlar Birliği Yayınlarından çıktı. Şiirleri, bazı yazar ve şairlerin kitapları ile antolojilerinde yer aldı. Bir çok kültür, sanat, ve edebiyat etkinlikleri ile ulusal ve uluslararası şiir dinletilerinde düzenleme kurulu başkanı veya katılımcı şair olarak bulundu. Bazı şiirleri şarkıya dönüştürüldü. İpek Yolu Haber Ajansı ve Avrupa Olay Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. İlk resim sergisini 1985 yılında açtı. Özel olarak ilgilendiği fizik bilimine ilişkin yazıları düzenli olarak Değişim Rüzgarı isimli uluslar arası bir dergide yayınlandı.

 

 Gerek mesleği gerekse ilgi alanlarına ilişkin pek çok seminer düzenledi ve pek çok seminere katıldı.  Bunlara ilişkin çok sayıda ulusal ve uluslar arası  sertifikalar aldı. Şahinbey Malmüdürlüğü Tanıtım Kitabı,  yıllar itibariyle kurum faaliyet raporları, ve kurumsal projeleri yayınlandı. Çalışama hayatında çok sayıda Teşekkür Belgesi, , Takdir Belgesi, Başarı Belgesi ve üstün Başarı Belgeleri ile çok sayıda ödül ve plaketler aldı. 

 

                  

 

 Z. Abidin TOPRAK’ın yer aldığı kaynaklar: 

 

Z. Abidin TOPRAK, hayatı, şiirleri ve eserleri; İhsan Işık/ Diyarbakır Ansiklopedisi,(2013),  İhsan Işık/ Geçmişten Günümüze Diyarbakırlı İlim Adamları Yazarlar ve Sanatçılar Ansiklopedisi (2014),  İhsan Işık/Türkiye  Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2017) İhsan Işık Biyografya Türkiye Ünlüleri Ansiklopedisi, Meralcan Uludağ/ Cumhuriyetten Günümüze Gaziantep Şairleri Antolojisi,  Mehmet Alagaş/ İnsanlar ve Aynalar, Emine Şenlikoğlu/ Burası Cezaevi ve Faruk Yamen/ Her Mevsim Şiir Antoloji’sinde yer aldı.

 

 

Bizde İPEK YOLU Haber ajansı olarak değerli defterdarımıza yeni görevinde başarılar dileriz

 

 

 

 

 

HABER: SÜMEYYA TURAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz