İpek Yolu Haber Ajansı

ÖZGE MAZIRIK ÇAMLI’NIN KİTABI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR ZEUGMA DÜNYA’DA İLK DEFA HİKAYE KİTABINA KONU OLDU

Özge Mazırık Çamlı’nın yazdığı ve Banu Küpeli Ürüçoğlu’nun resmettiği Zeugma Çingene Kız okul ve kütüphanelerde yoğun ilgi görüyor. Özellikle çocukların ilgisini çeken kitabın Türkiye’nin çeşitli illerinden de dağıtımı gerçekleştirildi


 

ALKIŞLAR ÖZGE HOCAYA

Gaziantep’in başarılı Türkçe öğretmenlerinden Özge Mazırık Çamlı’nın kaleme aldığı Zeugma Çingene Kız, eğitim dünyasından da büyük alkış topladı. Çamlı’nın çıkardığı kitapla birlikte Zeugma, Türkiye’de ilk defa bir hikaye kitabına konu olmuş oldu.

 

"ÇOCUKLARIN DÜNYASINA ÖZEL BİR KİTAP"

Hem Türkiye, hem de dünya için önemli bir  miras olan Zeugma’yı kitaplaştırarak okuyucuları ile buluşturan Özge Mazırık Çamlı, gazetemizin sorularını yanıtladı. Kitapta herkesin kendinden birşey bulacağını kaydeden Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Müzeleri çok seven bir insanım. Müzeler benim için çok özel yerlerdir. Biliyorsunuz ki çingene kızı mozaiği kazılarda ilk çıkan ve Gaziantep’in simgesi haline dönüşmüş bir mozaik haline geldi. Ancak bu mozaik’in eksik parçaları var. Neredeyse yarısı eksik olan bu eşsiz parçanın bir hikayesi olması gerektiğini düşündüm. Hayal gücümü de kullanarak çocukların dünyasına özel bir kitap yazmak istedim. En büyük hayalim yazar olmaktı ve ben çocuk yönü çok fazla etkin olan bir insanım. Hayalimi gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

 

İKİNCİ KİTAP İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Zaman zaman kentteki bir çok okulda imza günü düzenleyen Özge Mazırık Çamlı, "Çocuklara bir arada olmak benim en büyük mutluluğum. Ben zaten Türkçe Öğretmeniyim ve Türk Dili Edebiyatında doktora yaptım.

Kitabımızın da Gaziantep’teki tüm orta okullarda dağıtımı yapıldı. Bu benim ilk kitabım, ikinci kitabımda inşallah yine müzeler üzerine olacak. En büyük hayalim masal terapisti olmak. Masallar ile çocukları kendi kültürlerinde yaşatmak istiyorum" dedi.

 

"YAŞAM İÇİN EN İYİ ARAÇ MASALDIR"

Özge Mazırık Çamlı, son olarak başaralı bir yaşam için en iyi aracın masal olduğunu ifade ederek; "Zeugma Çingene Kız kitabım tahminim çok ötesinde bir ilgi gördü. Ankara, Kayseri, Antalya ve Gaziantep’in bir çok noktasındaki kütüphanelerin raflarında yerini aldı. Umut ediyorum ki ikinci kitabımızda aynı ilgi ve beğeni toplayacaktır" şeklinde konuştu.

 

 

HABER: SEVİM ULUSAM

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz