İpek Yolu Haber Ajansı

İZMİRE İSTANBUL’ DAN YARDIM PERSONELİ GÖNDERİLDİ.


 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya İzmir’e "İl AFAD’dan 2 araç,7 arama kurtarma personeli,2 köpek, 2 araç,70 İHH personeli, 20 AKUT personeli, 100 İBB itfaiye personeli,10 itfaiye aracı ve 2 otobüs, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 10 kişilik 2 UMKE ekibi yola çıktı." dedi.

 

Ege Denizi’nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi.

 

Kent genelinde hissedilen deprem sonrası bazı vatandaşlar dışarı çıktı.

 

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 14.51’de merkez üssü İzmir olan 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir." denildi.

 

Depremin İstanbul’da da hissedildiği aktarılan açıklamada, "Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. İstanbul’da deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. Başta İzmir olmak üzere, deprem hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul’da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun." dedi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımında, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum." değerlendirmesini yaptı.

 

AFAD, merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

 

HABER: Özkan Güli

İPEKYOLU HABER  İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz