İpek Yolu Haber Ajansı

BAĞIMSIZ YARGI BİR ÜLKEYİ ZİRVEYE ÇIKARIR






BAĞIMSIZ YARGI BİR ÜLKEYİ ZİRVEYE ÇIKARIR.

Mehmet Çatakçı

Sevgili okurlarım.
Dikkat ederseniz sık sık  bağımsız yargıdan söz ediyorum.
Okuyorum,inceliyorum bağımsız yargısı olan ülkeler hep ilerlemiş,ekonomisini zirveye çıkartmış ülkelerdir.
Yabancı yatırımcı bu ülkelere yatırım yapar,yarın bir sorun olursa o ülkenin yargısının bağımsız karar vereceğini bilir.
Anayasa Mahkemesinde kişisel baş vuru 150 bin dosyayı aşmış.
Vatandaş yerel mahkeme kararlarına güveni yok.
Adli tatil bittikten sonra bir ay içerisinde yerel mahkemelerin kararına itiraz olarak Anayasa Mahkemesine 20 bin başvuru olmuş.
Bu bir faciadır.
Vatandaş neden yerel mahkemelerin kararlarına güvenmiyor.
Bunu Adalet Bakanlığı,HSK,Hakim ve Savcılar oturup düşünmelidirler.

Eğer hukuk devleti anlayışının zaafa uğradığı, yargıya güvenin diplerde dolaştığı bir ülkede cumhurbaşkanı “Bir devlette adalet kaybolursa orada zulüm hüküm sürer” diyorsa, bu işte bir terslik var demektir. Oysa yasama da, yargı da, yürütme de Cumhurbaşkanına bağlı, yani o ülkenin tek hakimi… Ama ne hikmetse o da yargıdan şikayetçi.
Peki o zaman bu yargının bağımsızlığını kim zedeliyor?
Galiba işte tam da bu noktada cumhurbaşkanından bakanlara kadar yürütme makamında olanların yargıya ‘ayar’ veren söylemlerine bakmakta yarar var.
Eğer bir ülkede AİHM’in serbest bırakılmalarına dair bağlayıcı kararlarına rağmen insanlar keyfi ve haksız şekilde yıllardır özgürlüklerinden mahrum bırakılıyorlarsa, sadece ifade özgürlüğünden doğan haklarını kullandıkları için cezalandırılmaya devam ediliyorlarsa o ülkede hukukun üstünlüğünden ve adaletin tecellisinden söz etmek ne yazık ki mümkün değildir.
Eğer gelecek nesillere vicdanları yaralayan böyle bir adalet tablosu bırakacaksak, bilelim ki gençler bizi asla affetmeyeceklerdir.

Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

GİRME ELİN BAĞINA GİRERLER SENİN ÜZÜM BAĞINA

17.03.2023

Mehmet ÇatakçıEvet…Sevgili okurlarım...


Devamını Gör

DEPREM GERÇEĞİ

25.02.2023

Mehmet ÇatakçıEvet sevgili okurlarım.Her zaman şu gerçeği ortaya koyuyoruz.Yıllardan beri Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu biliyoruz, her depremde acılarımız katlanarak artıyor. Kahramanmaraş merkezli on ilimizde yaşanan büyük depremde enkazlarda betonu kazıyarak can kurtaran insanların o fedakar görüntüleri ve “Bizi kurtarın” feryatları yükselen insanlarımızın çığlıkları hal...


Devamını Gör

ASRIN FELAKETİ

17.02.2023

Mehmet ÇatakçıAsrın Felaketi Türkiye’de maalesef 10 ili yıktı geçti.38 Bini aşkın can kaybı 100 Bin...


Devamını Gör

BİRİ BİRİNE AÇ OLDRUĞUNU SÖYLEMESİN

29.01.2023

Mehmet ÇatakçıTürkiye son iki-üç yıldır tarihinin en derin yoksulluğunu yaşıyor. Her ne kadar seçime giderken popülist hamlelerle bu ağır buhran makyajlanmaya çalışılsa da toplumda yaşanan dramatik görüntüler meselenin vahametini net olarak ortaya koyuyor.Bazı gazeteler Türkiye’de yaşanan bu dramatik görüntülerin üzerini örtmeye çalışsa da çocuklarının yeterli beslenmesini sağlayamayan, ce...


Devamını Gör

ORTA SINIF NEREDE?

24.12.2022

Mehmet Çatakçı Yeni asgari ücret açıklandı, net 8 bin 500 lira. 5 bin 500 liradan buraya çıktı....


Devamını Gör