İpek Yolu Haber Ajansı

ALTINOVA’LI ÖĞRENCİLER ‘KENT MÜZESİNE’ HAYRAN KALDI

ALTINOVA’LI ÖĞRENCİLER ‘KENT MÜZESİNE’ HAYRAN KALDI

Altınova Vakıfbank İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle Belediye Hizmet Binasında bulunan ‘Altınova Kent Müzesini’ gezdiler. Öğrenciler, Kent Müzesi ile birlikte Altınova geçmişine tanıklık ettiler.
Altınova Kent Müzesi gezisinde öğrencilere, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Altınova Belediyesi Müze Sorumlusu Arkeolog Sabriye Yazıcı Şentürk, Vakıfbank İlkokulu Müdürü Özge Ekinci ve öğretmenler eşlik etti.

‘’GELECEK NESİLLERE ALTINOVA TARİHİNİ AKTARIYORUZ’’
Altınova’da gelecek nesillerin geçmiş tarihi bilmesinde fayda olacağını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’ Vakıfbank İlkokulu öğrencilerimiz müzemizin içerisinde gezinti yaparak ilçemizin derin kültürel bağlarını keşfetme fırsatı buldular. Altınova Kent Müzesi, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir rol oynayacak.’ dedi.

‘’İLÇE TARİHİNİ BİLMEK İSTEYENLERİ BEKLİYORUZ’’
Müzenin ilçe tarihini anlamak isteyen her vatandaşa açık olduğunu da belirten Başkan Fazlaca,’ Altınova Kent Müzesinin içerisinde sadece kent müzesi değil, resim sergisi de bulunmaktadır. Altınova Belediye binası aynı zamanda kültürel bir binadır. İlçemizin tarihini bilmek isteyen her vatandaşımızı Altınova Kent Müzemize bekliyoruz.’ dedi.

 


ipek yolu haber

mmustafa doğan

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz