İpek Yolu Haber Ajansı

Bursa Büyükşehir Belediyesi şehir içi deniz ulaşımını hareketlendirmek için hayata geçirilen ‘Körfez seferleri’, 13 Temmuz Cumartesi gününden itibaren başlıyor.

Mudanya, Tirilye, Gemlik ve Kumla arasında yapılacak olan seferlere, vatandaşlar modern teknelerle seyahat etme imkanı bulacak.


 

Bursa’nın turizmden hak ettiği payı alması için sahil kenti özelliğini ön plana çıkarmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulmasına rağmen hayata geçirilemeyen şehir içi deniz ulaşımını başlatıyor. 13 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek tören sonrasında Mudanya İskelesi’nden seferler başlayacak. Mudanya, Tirilye, Gemlik ve Kumla arası 458 kişi kapasiteli modern teknelerle yapılacak deniz ulaşımı, Cuma-Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşlara konforlu seyahat etme fırsatı sunacak.

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Cumartesi günü başlatılacak olan ‘Körfez Seferleri’ ile beraber özellikle yaz döneminde deniz kültürünün geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Gemlik Körfezi’nin limanları, yerleşim merkezleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle büyük önem taşıdığını belirten Beşli, bu meyanda Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik ve Kumla rotasıyla yolcu taşımacılığı yapılacağını ifade etti. Beşli, “İstanbul veya yakın çevrelerden belirlenen rotalara kolay ve keyifli ulaşım sağlanabilmesi için güzergahlar ve sefer zamanlamaları, İstanbul’dan gelen BUDO seferleriyle entegre edilmiştir. İstanbul’dan BUDO ile gelenler, bu hizmetle kolayca Tirilye’ye ulaşabilecek. Aynı güzergahla İstanbul’a dönebilecek. Bu proje, Bursa’nın turizmine katkıda bulunacaktır. Bu sayede Şehrin deniz kimliğini de ön planda tutacaktır. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri düzenli olarak yapılacak. Ödemelere öncelik BursaKart sahiplerine verilecektir. Yolcu taleplerine göre zaman içerisinde revizeler yapılacak. Denizin keyfini çıkartmaya vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

 

Haber: Mustafa ŞAYIK

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz