İpek Yolu Haber Ajansı

Hükümetten İşini Kaybedenler için destek paketi

Hükümetten İşini Kaybedenler için destek paketi

Hükümetten İşini Kaybedenler için destek paketi


AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "İşini kaybedenlerin desteklenmesi için yeni düzenleme yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Yeni düzenlemenin 15 maddeden oluştuğu duyuruldu.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, korona virüs salgını sonrası ekonomideki yeni önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Mehmet Muş, 15 maddelik teklifin bugün Meclis Başkanlığına sunulacağını açıkladı.

Mehmet Muş, "Burada vergi istisnaları, bazı yükümlülüklerin ertelenmesi, yine işini kaybeden kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlarımızın desteklenmesi adına yapılan bir düzenleme. Biz bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. " dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, işini kaybeden, kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme yaptıklarını bildirdi.



Mehmet Muş, "Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileriyle çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları dönemde alınmamasını teklif ediyoruz." açıklamasında bulundu.



Muş, "Konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesine imkan tanıyoruz burada yetkiyi belediyelere bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.



Mehmet Muş, "Tarım ürünleri ve lisanslı depoculuk kanunu kapsamında verilen lisansların kapsamını bir yıl daha uzatıyoruz. AR-GE ve Tasarım merkezlerinde yürütülen faaliyetlerin geçici süre ile bölge dışından yapılmasını yine bu düzenleme ile teklif etmiş olacağız." bilgisini verdi.


Haber Merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz