İpek Yolu Haber Ajansı

TUZLA’DA KAN DONDURAN OLAY KEDİ VE KÖPEK YİYEN KADIN

İstanbul’un ilçelerinden Tuzla’da, bir yıl önce sokakta yakaladığı köpeği kesip yiyen kadın, yine bir sokak hayvanıyla yakalandı. Geçtiğimiz yıl yargılanmasının ardından 6 ay tedavi gören ve aynı suçtan 5 ayrı kaydı bulunan kadının çantasından kesilmiş ve derisi yüzülmüş kedi yavrusu çıktı. İstanbul’un Tuzla ilçesine bağlı Aydınlı Mahallesi’nde bir grup genç, sokakta karşılaştıkları Fatma Ç. adlı kadının elindeki siyah poşetin içinde kestiği kedi olduğu iddiasıyla polise ihbarda bulundu. 

hbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadının elindeki siyah poşetin içinde kesilmiş ve derisi yüzülmüş halde bir yavru kediyle karşılaştı. Dosyasından edinilen son dakika detaylarına göre gözaltına alınan kadının 5199 Sayılı Hayvan Haklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet" suçundan ötürü 5 suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı.

Kadının, geçtiğimiz yıl da Tuzla’da bir köpeğin boğazını kesen ve çevredekilerin müdahalesinin ardından olay yerinden kaçarak uzaklaşan Fatma Ç. olduğu belirlendi

Daha sonra gözaltına alınan Fatma Ç, Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim karşısına çıkarılmış, ardından Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Burada yaklaşık "Paranoid Şizofren" tanısıyla 6 ay psikolojik tedavi gördükten sonra serbest kalan Fatma Ç. yeniden akıl hastanesine kaldırıldı.

Fatma Ç’nin Türkiye’de akıllara durgunluk veren ve gündeme gelmesine neden olan ilk olay İstanbul Tuzla’da yaşanmıştı. Geçtiğimiz yıl iki yıldır sokak hayvanlarını kesip yediği belirlenen Fatma Ç. yine bir sokak köpeğinin boğazını kesmiş, yaralı hayvanın inlemeleri üzerine olay yerine gelen vatandaşları gören kadın kaçmıştı.

Fatma Ç. polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu Orhanlı Polis Karakolu ekibi tarafından gözaltına alındı.

Polis ekiplerinin aklı dengesi yerinde olmadığı belirtilen Fatma Ç. ile birlikte vasisini de gözaltına aldığı öğrenilirken, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hakim karşısına çıkarılan saldırgan, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.



HABER: NECAT DÜRÜMLÜ

İPEK YOLU HABER / İSTANBUL


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz