İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Gül, "Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor, kitap okuma kampanyası ile evlere girdik"

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfınca bu yıl 5.'si düzenlenen "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" gerçekleştirilen törenle açıldı.

"Ramazan Kitapla Buluşuyor" temasıyla açılan fuarda kitap dostlarına seslenen Vali Davut Gül, il genelinde başlatılan "Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor" kampanyası kapsamında evlere girilerek öğrencilerin aileleri ile birlikte kitap okumaya başlandığını aktardı.

Gül, "Okuyucuların, yazarların, yayınevlerinin bir araya geldiği kitap fuarının beşincisinde bir aradayız. Gaziantep her şeyin en iyisini yaptığı gibi kitap fuarının da en iyisini yapıyor, yapacak. Bizler de kitap okumanın önemi doğrultusunda "Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor" kitap okuma kampanyası ile evlere girdik. Öğretmenlerimiz gönüllü olarak ailelerimizi ziyaret ediyorlar, edecekler. Öğrenciler, veliler, öğretmenler hep birlikte kitap okuyorlar. Burada temin edilen kitaplar da bir sonraki Ramazan ayına kadar bunun altyapısını güçlendirecek" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Gül, kitap fuarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Şahin,  Gaziantep'in dört üniversitesi ile bir üniversiteler şehri olduğuna dikkat çekerek  "Bugün 18 yaş altı 750 bin nüfusu ile en genç şehirlerden birisi. Bu çocukları geleceğe hazırlamamız lazım. Hiç bilen ile bilmeyen bir olur mu? diyen bir medeniyetten geliyoruz. Sosyal Medya bizi derinliği olmayan bir şekilde yetiştiriyor. Mutlaka okumamız, derinleşmemiz ve uzmanlaşmamız, kendimizi bir konuda çok iyi yetiştirmemiz lazım. Bunun için fikri, zihni, manevi dünyanızı geliştirmeniz lazım." şeklinde konuştu.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu,  öğrencilerin bir ilgi alanı belirleyip ciddi  okumalar yapması gerektiğini vurguladı.  

Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, kitap okumanın, bir insanın güzel yaşantısından bir parçayı alıp, kendi hayatına nakşetmek gibi olduğunu belirtti.

Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan ise Kur’an’ın ilk emri olan Oku!  sözünü hatırlattı.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de Gaziantep’in, sahip olduğu değerlerle küçük Buhara kenti olduğunu ifade etti.

Protokol konuşmaları sonrasında Vali Gül, Başkan Şahin ve Gaziantep Milletvekilleri ile fuar alanına kurulan stantları gezdi.

Yüzü aşkın yayınevi ve çok sayıda yazarın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na açılan fuar 26 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.



HABER: AYFER KILIÇ
İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz