İpek Yolu Haber Ajansı

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ GAP TARIM FUARINDA

Şahinbey Belediyesi GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık  Fuarında stant açarak çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine verilen destek ve çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

 

GAP Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık  Fuarında üretici ve tüketici bir araya gelirken, Şahinbey Belediyesi de vatandaşlara hizmetlerini anlatan bir stant kurdu. Fuarın ilk gününde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Sait Kirazoğlu, Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait KılıçSanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı Şahinbey Belediyesi standını ziyaret ederek bilgi aldı.  Vatandaşlar kurulan stantta özellikle çiftçilere verilen ve verilecek olan desteklerle ilgili bilgiler alırken, Başkan Mehmet Tahmazoğlu stanttı ziyaret eden vatandaşlara fesleğen ve çiçekler hediye etti.

 

ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLUYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftinin ve hayvan yetiştiricilerinin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Öncelikle 12. GAP Tarım Fuarı’nın Gaziantep’imize hayırlı olmasını diliyorum. Bu fuarda tarım alanında faaliyet gösteren belediyeler, kurumlar ve firmalar bulunuyor. Şahinbey Belediyesi olarak bizde GAP Tarım Fuarında standımızı açtık. Tarıma, çiftçiye, hayvancılığa ciddi bir destekler veriyoruz. Çiftçilerimize öncelikle 10.000 ton arpa ve buğday tohumu desteği sağladık. Daha sonra 10.000 ton gübre, 24.000 ton hayvan yemi desteği sağladık. Hayvan yetiştiricilerimize 3.000 tane canlı hayvan desteğinde bulunduk. Bu konuyla ilgili yeni bir destek paketi daha hazırlıyoruz ve 2.000 canlı hayvan desteği daha sağlayacağız. Bunların dışında çiftçilerimizin 1.330 km’lik arazi yollarını açtık. Meraları gübreleyerek hayvan yetiştiricilerimize destek olduk. Çiftçilerimize 12.300.000 adet fide dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın evlerinin damları yeşil olsun diye 10.000 adet asma dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız için 50.000 adet fesleğen dağıtımı gerçekleştireceğiz. Fuarda standımızı ziyaret eden vatandaşlara hediyelik çiçekler dağıtıyoruz. Yapmış olduğumuz destekler sayesinde Şahinbey’de 80 bin dekar olan ekili alan şu anda 300.000 dekara yükseldi. Böylece ekili alanda yüzde 300 artış gerçekleşti. Amacımız tarımı ve hayvancılığı destekleyerek büyümesini sağlamak” dedi.




HABER: SÜMEYYA TURAN

İPEK YOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz