İpek Yolu Haber Ajansı

ATASI GİBİ ŞEHİT OLDU

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine çalıştırdığı servis aracıyla özel harekât polislerine siper olurken şehit olan Gaziantepli Şirin Diril’in annesi Münevver Diril, "Hazreti Hüseyin’in soyundan geliyoruz. Oğlum da tıpkı atası gibi zalimler tarafından şehit edildi" dedi.

Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Sakçagözü Mahallesinde yaşayan Diril ailesinin 9’uncu çocuğu olan Şirin Diril (33) 2010 yılında İstanbul’a yerleşerek bir kurumun personel servisinde çalışmaya başladı. Mesleği şoförlük olan Şirin Diril, 15 Temmuz gecesi servis aracıyla Özel Harekât Polislerine siper oldu. Darbeciler aracın içerisindeki Diril’i ön camından tarayarak kurşun yağdırdı. Şirin Diril, aracının içerisinde şehit oldu. Oğlunun yıllarca servis şoförü olarak çalıştığını söyleyen annesi Münevver Diril (74), "Şirin ile 2 yıldır yüz yüze görüşememiştik. Bayramda Bursa’daki çocuklarımı görmeye gideceğimi, oradan da İstanbul’a geçeceğimi söyledim. Şirin’i de orada görecektim. Darbe gecesi Şirin işten gelip evde yemek yerken televizyonda olayları görmüş. Cumhurbaşkanımızın çağrısını duyunca da arkadaşlarına Kısıklı’ya gideceğini söyleyerek evden çıkmış. Bir süre sonra da kendisinden Özel Harekât Polislerini Kadıköy’deki Türk Telekom binasına götürmesi istenmiş. Polisleri almaya gittiği yerde de darbeciler ateş ederek önünü kesmiş. Şirin de polislerin önüne siper yapmak için aracını durdurunca da darbeciler tarayarak şehit etmişler" dedi.
Münevver Diril, 15 Temmuz gecesi televizyonda olayları izlerken Telekom’dan bahsedilince endişelendiğini, çocuklarının "Anne her yerde olay oluyor, darbe yapıyorlar" ifadesi üzerine sabaha kadar uyuyamadığını söyledi. Münevver Diril, "Sabaha kadar kıvranıp durdum, sanki ciğerimde ateş vardı. O gün darbeydi, savaştı. Sabah erken de önce Şirin’in yaralı olduğunu söylediler. Sonra ağabeyi arayıp ’Şirin şehit oldu’ deyince kendimden geçtim. Oğlum hep çalışıyordu. Daha evlenmemiş, çoluk çocuğa karışmamıştı. Bu durum acımı daha da arttırıyor" diye konuştu.

Ailesinin Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin’in soyundan geldiğini söyleyen Münevver Diril, "Zalimler atamız Hazreti Hüseyin’i bile şehit etmişler. Oğlum da bu zamanın zalimleri tarafından atası gibi şehit edildi. Benim oğlum kötü bir şey yapmamıştı. Emeğiyle geçinen bir insandı. Kardeşiyle beraber aldığı arabayla servis işi yaparak ekmeğini kazanıyordu" dedi.

HABER: Özkan Güli 
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz