İpek Yolu Haber Ajansı

Ayasofya eski baş imamından tartışma yaratacak çağrı: Yeni anayasada laiklik olmasın


 

Ayasofya’nın eski baş imamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla tepki çekti. Sık sık laiklik hakkında yaptığı yorumlarla konuşulan Boynukalın, en son ’’1921 ve 1924 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün’’ paylaşımı yapmıştı. Boynukalın bu kez de "Yeni anayasada laiklik olmasın. Laiklik yüzünden Müslüman millete hadsiz zulümler yapıldı " dedi.

Ayasofya’nın cami statüsüne geçmesinin ardından Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, baş imam olarak görevlendirilen Mehmet Boynukalın, yaptığı açıklamalarla gündeme geliyor. Daha önce İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına ilişkin, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" açıklaması yapan Boynukalın’a bazı çevrelerden tepki yağmıştı. Anayasanın değişmesi gündeme gelirken Boynukalın bu kez de "Yeni anayasada laiklik olmasın. Laiklik yüzünden bu Müslüman millete hadsiz zulümler yapıldı ve yapılıyor. Başörtüsü yasağı bunlardan sadece bir tanesi, en sembolik olanı. Devlet, anayasa bu milletin dini İslama uygun olmalıdır’ ifadelerini kullandı.

 

"ANAYASA BU DEVLETİN DİNİNE UYGUN OLMALIDIR"

Laiklik sebebiyle Müslümanlara zulümler yapıldığını iddia eden Boynukalın, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: ’Yeni anayasada laiklik olmasın. Laiklik yüzünden bu Müslüman millete hadsiz zulümler yapıldı ve yapılıyor.

 

Haber Merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz