İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN TAHMAZOĞLU'NDAN ÇİFTÇİYE HEP DESTEK TAM DESTEK


 

 

Çiftçi dostu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere desteğini sürdürerek, 3.500 ton hayvan yeminin yanı sıra 300.000 adet zeytin ve fıstık fidanı dağıtımına başladı.

 

 

Daha önce Şahinbey İlçesi'ndeki çiftçilere 4.000 ton buğday ve arpa tohumu, 3.500 ton hayvan yemi ve 600.000 adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu yılda Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol sonrasında 300.000 adet zeytin, fıstık fidanı ve 3.500 ton yem dağıtımına başladı.  Burç Mahallesinde gerçekleştirilen 300.000 adet zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı ile 3.500 ton yem dağıtımı törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Tarım Ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Gaziantep İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, MHP Şahinbey İlçe Başkanı Cahit Çıkmaz ile mahalle halkı ve çok sayıda çiftçi katıldı.

 

 

ÇİFTÇİLERİMİZ NE İSTİYORSA ONU VERİYORUZ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerin talepleri doğrultusunda destekte bulunduklarını belirterek "Çiftçinin yüzü gülerse bütün milletinde yüzü güler. Çünkü gıda stratejik bir ürün gıda üretimimiz ne kadar artarsa ülkemiz açısından çok güzel bir iş gerçekleştirmiş oluruz. Elbette belediyeler vatandaşın doğumdan ölümüne kadar her türlü hizmette vatandaşın yanında. Hoş Geldin Bebek Projemizle yeni doğan bebekleri evlerinde ziyaret edip annelere eğitimler verip bebeklere hediyeler veriyoruz. Yaptığımız 189 tane sosyal tesislerimizdeki ana sınıflarımız ve kurslarımızdan vatandaşlarımız faydalanıyor. Amacımız doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın her türlü hizmetini gerçekleştirmek. Bu anlamda çiftçilerimizde unutmadık ve 2 yıl önce Tarım İl ve ilçe Müdürümüze çiftçilerimiz için ne yapa biliriz diye sorduk. Çünkü her kesime dokunduk ve çiftçilerimiz içinde bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Birlikte yaptığımız çalışma sonrasında çiftçilerimize sertifikalı buğday tohumu dağıttık. Daha sonra çiftçilerimizin talebi doğrultusunda 2.000 ton gübre dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun ardından hayvan yetiştiricilerimiz yem talebinde bulundular onlara da 3.500 ton hayvan yemi dağıttık. Sonrasında 600.000 adet zeytin fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl yine 2000 ton arpa, buğday tohumu ve gübre dağıtımı yaptık. Hayvan yetiştiricilerimiz bizden yine yem talebinde bulundu. Onlar için 3.500 ton yem dağıtımı gerçekleştiriyoruz dağıtımına başladık. Dağıtımı da çiftçimizin ayağına getirerek yapıyoruz. Geçen yıl zeytin fidanı alamayanlar için 150.000 adet zeytin, fıstık fidanı talebi olanlara da 150.000 adet fıstık fidanı dağıtımını başlattık" diye konuştu.

 

ÇİFTÇİLERE 30.000.000 MİLYONLUK DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak son iki yılda 900.000 adet Zeytin ve Fıstık  Fidanı, 7.000 ton Hayvan yemi, 4.000 ton gübre, 4.000 ton arpa ve buğday tohumu dağıtarak, çiftçiye 30.000.000 TL değerinde destekte bulunduklarını belirtti.

 

ONUR VE GURUR DUYUYORUZ

Şahinbey Belediyesi'nin çiftçilere önemli destekler verdiğini belirten Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, "Zaman zaman basından da takip ediyoruz. Gerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gerekse de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu hakkında tarımla ilgili çok güzel haberler alıyoruz. Biz de bunlarla onur ve gurur duyuyoruz. Gaziantep ne şanslı bir ildir ki böyle belediye başkanlarına sahip. Kendilerini böyle bir dağıtıma vesile oldukları ve çiftçileri destekledikleri için teşekkür ediyorum. İlçe olarak sadece Şahinbey Belediyesi'nin çiftçilere destek verdiğini biliyorum. Onun dışında başka bir ilçe belediyesinin çiftçilerimize destek olduğunu duymadım. Sadece geçen yıl Şahinbey Belediye Başkanımız 600.000 adet zeytin fidanı dağıtmış. Bu günde 300.000 adet zeytin ev fıstık fidanı dağıtacak. Bunun yanı sıra 3.500 ton hayvan yemi dağıtarak, çiftçimizin derdiyle de dertleniyor. Bu konuda kendisini tebrik ediyorum" dedi.

 

 

ÜRETMEK ÖNEMLİ

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan, çiftçilere önemli destekler yapıldığını belirterek,  "Üretmek gerçekten çok önemli. Gelişen dünyada üretmenin değeri son dönemlerde daha net görülmüştür. Ülkemizdeki nüfus ve refah düzeyinin artışıyla birlikte de gıdaya ihtiyaç artmıştır. Bakanlık olarak vermiş olduğumuz desteklerle üretimi arttırmaya çalışıyoruz. Yapılan desteklemelerin doğru yelere gittiğini de görüyoruz ve karşılığı da siz değerli yetiştiricilerimiz tarafından üretim olarak ortaya koyulmuştur. Yapılan desteklemeler ve siz değerli çiftçilerimizin çalışmaları sonucunda büyük baş hayvan sayısını 2002 yılı ile bugün arasındaki kıyaslamada yüzde 74 oranında bir artış gerçekleşirken, küçük baş hayvan sayısında ise yüzde 44 oranında bir artış gerçekleşmiştir. Son iki yıldır Başkan Tahmazoğlu çiftçilerimize ve hayvan yetiştiricilerimize önemli desteklerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyorum" dedi.

 

ÇİFTÇİYE ÖNEMLİ DESTEKLER VERİLDİ

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na çiftçiye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü olarak 490 bin dekar tarım arazisine ve yaklaşık 3.000 hayvan yetiştiricisine ve 6.000 kayıtlı CKS çiftçisi olan bir ilçeyiz.2017 yılında Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, çiftçiye verdiği destek çalışmasına 2.000 ton gübre dağıtımı ile başladık. CKS'de kayıtlı tüm çiftçilerimize ilk etapta yüzde 80'i Şahinbey Belediyemiz tarafından karşılanan 2.000 ton gübre dağıtımı ile çiftçilere destek projemize başladık. Daha sonra 2.000 ton Ceyhan 99 buğday tohumu desteği sağlandı Başkan Bey sağ olsun bununda yüzde 50'sini karşıladı. Daha sonra hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerimize besi yemi verelim dedik ve geçen yıl 3.500 ton hayvan yemi dağıtımı yapıldı. Bu yıl da yine hayvan yetiştiricilerimize 3.500 ton hayvan yemi dağıtımına başladık. Tüm çiftçilerim ve üreticilerim adına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan çiftçiler de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek, 300 bin adet zeytin ve fıstık fidanı ile 3 bin 500 ton yem desteğinin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından tırlarla Burç Mahallesi’ne getirilen fidanlar ve yemler çiftçilere dağıtıldı.



HABER: AYFER KILIÇ

İPEKYOLU HABER MERKEZİ

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz