İpek Yolu Haber Ajansı

Bursa da Kanserle Savaş Derneği’nden "Moral Evi"


Bursa Kanserle Savaş Derneği ve Nilüfer Belediyesi işbirliği tarafından hasta ve hasta yakınlarının moral ve motivasyonlarını artırmak için hayata geçirilen "Bursa Kanserle Savaş Derneği Moral Evi’nin" açılış töreni düzenlendi.

Bursa Kanserle Savaş Derneği Moral Evi’nin açılış töreni Minareli Çavuş Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Yapılan açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erdem, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, CHP Bursa Milletvekillerinden Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, kanser hastası ve yakınları katıldı.

Açılış konuşmalarını gercekleştiren Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, konuşmasının başında derneğin tarihini anlattı. Ecemiş, " En heyecanlı olduğum gün bugün olsa gerek. Bugün gerçekten çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin adımını atmış olacağız. Bu mutluluğu sizlerin de bizimle paylaşıyor olmanız, bizdeki sevinci daha da katbekat arttırdı. Nilüfer Belediyesi ile Paylaştığımız bu sosyal sorumluluk projesinde bir ilk olacak. Arkadaşlarımla inceleme yaptığımda da gerçekten bu çalışmanın Türkiye’de de bir ilk olduğunu öğrenmiş olduk. Burada tedavi süreci devam eden kontrol sürecindeki olan tüm çocuklarımızın anne ve babalarına haftada bir gün klinik psikolog desteği diyetisyen desteği, sosyal çalışmacı desteği gibi kendi alanında uzman, tamamen gönüllülük de bizimle birlikte yol yürüyen arkadaşlarımız burada bir sosyal sorumluluk çalışması yapacaklar. Bu konuda ne kadar destek olabiliriz? Neler katkı sağlayabiliriz? Bunun kaygısı, endişesi içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün buradaki tabloda, bu ortamda bizimle birlikte olan herkesin gözünde gördüğüm bir şey var. Derdi Bursa olan insanların bir araya gelmiş olduğu bir birliktelik gördüm" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir konuşmalarına teşekkür ederek başladı. Başkan Özdemir, "Bu projelere destek vermeye devam edeceğiz. Ben de bir zamanlar kanser sürecine girdim ve motivasyonun kıymetini biliyorum. Tedavinin yarısı moral ve motivasyondur. Kanseriz demek kolay değil. Hastalıkla eğlenin, moral bozmayın" ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kültür sanat başta olmak üzere toplumun tüm ihtiyaçlarını giderme noktasında ya da destek olma noktasında hep beraber hareket edeceğimizi, onların destekleriyle de toplumun gülümsemesini sağlayacağımıza eminim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erdem, "Kanser, zor bir hastalık olduğuna  inandığım bir hastalık ama moral ve motivasyonun da çok etkili olduğu biliyorum Motivasyonun olduğu yerde, emeğin olduğu yerde dertlerin unutulacağına ve kanserin tedavi edileceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Bursa Kanserle Savaş Derneği tarafından plaket takdim edildi. Plaket takdim edildikten sonra kanserli çocuklara moral ve motivasyon olması için onlarca balon havaya bırakıldı.

 

Haber: Mustafa ŞAYIK

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz