İpek Yolu Haber Ajansı

Festivalde Bugün / 7 Ekim Cuma

Festivalde Bugün / 7 Ekim Cuma

Festivalin Başka Bir Dünya bölümünde yer alan Alain Ughetto’nun yönettiği Köpekler ve İtalyanlar Giremez / No Dogs or Italians Allowed 12.00’da, Kore-eda Hirokazu imzalı Bebek Servisi / Broker 20.00’da ikinci kez AKM Aspendos salonunda izleyici ile buluşacak.

 

Özel Gösterimler kapsamında ödüllü belgeselleri ile tanınan Ümran Safter’in ilk uzun metraj kurmaca filmi Kabahat 14.30’da ilk filmi Kasap Havası ile dikkat çeken Çiğdem Sezgin’in yeni filmi Suna 17.00’da AKM Aspendos salonunda film ekibinin katılımıyla izlenebilecek. 

 

Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinden Berna Gençalp’in yönettiği “Kim Mihri” 12.00’da, Hazar Uyar’ın yönettiği “Plaza Köylüleri” 18.00’da, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması’nda yer alan Kasım Ördek’in “Birlikte, Yalnız”, Yılmaz Özdil’in “Aforoz”, Yağmur Mısırlıoğlu’nun “Bugün Değil”, Barış Kefeli ve Nükhet Taneri’nin “Ben Tek Siz Hepiniz”, Turan Haste’nin “Rutubet”, Deniz Telek’in “Suyu Bulandıran Kız” adlı filmleri 14.00’da, R. Hakan Arslan ve Kerem Yükseloğlu’nun “Tek Yön”, Özgürcan Uzunyaşa’nın “Cehennem Boş, Tüm Şeytanlar Burada”, Emre Birişmen’in “Kule”, Benhür Bolhava’nın “Koyun”, Charles Emir Richards’ın “Suriyeli Kozmonot”, Esme Madra’nın “Fırtına” adlı filmlerinin gösterimleri 16.00’da ikinci kez AKM Perge salonunda ücretsiz izlenebilecek.


Uluslararası Uzunn Metraj Film Yarışması bölümünde yer alan filmlerden  Sessiz Kız / The Quiet Girl 12.00’da, Damian Kocur’un Ekmek ve Tuz / Bread and Salt 14.30’da, festivalin Başka Bir Dünya bölümünde yer alan filmlerden Céline Devaux imzalı Herkes Jeanne’ı Sever / Everybody Loves Jeanne 17.00’da, Amandine Fredon ve Benjamin Massoubre’nin birlikte yönettikleri Pıtırcık – Mutlu Olmak İçin Neyi Bekliyoruz? / Le Petit Nicolas - Happy As Can Be 19.30’da ikinci kez Doğu Garajı Kültür Merkezi’nde festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. 

 

Ulusal Belgesel Film Yarışması filmlerinden Pınar Fontini’nin yönettiği “Filmin Adı Ne?” 12.00’da, Metin Dağ’ın yönettiği “KAF KAF” 14.00’da; Somnur Vardar’ın yönettiği Boşlukta” 16.00’da, Mert Erez’in yönettiği “Iska” ise 18.00’da ikinci kez AKM Perge salonunda ücretsiz izlenebilecek. 

 

Başka Bir Dünya bölümünden Rebecca Zlotowski imzalı Başkalarının Çocukları / Other People’s Children 19.00’da, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması bölümünden ise Kazem Daneshi’nin yönettiği Mahkeme / Dustland 21.45’de Yıldızlar Altında 2 açık hava sinemalarında ikinci kez izleyici karşısına çıkacak.

 

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında Özcan Alper’in yönettiği “Karanlık Gece” 19.30’da, İsmet Kurtuluş  ve Kaan Arıcı’nın birlikte yönettikleri “LCV (Lütfen Cevap Veriniz)” 21.45’te, Yıldızlar Altında 1 açık hava sinemalarında ikinci kez izleyici karşısına çıkacak.

 

Metin Akpınar ile Muhabbet

 

59. Antalya Alın Portakal Film Festivali kapsamında bu akşam Metin Akpınar ile Muhabbet adlı gösteri Antalya Spor Salonu’nda yapılacak.

 

“Keşke bir kez sohbet edebilseydim...” Metin Akpınar denince en sık kurulan cümlelerden biridir. Artık mümkün! Metin Akpınar yeniden seyircisiyle buluşuyor. Mizahtan siyasete, müzikten yemeğe, umuttan aşka konuşacak çok konu var.

 

O anlatacak, biz dinleyeceğiz. Biz soracağız, o cevaplayacak. Belki geçmişin tatlı anıları arasında dolaşacak, belki gelecekten konuşacağız. Sonra da “Dün akşam neredeydin?” diye soranlara gururla şöyle diyeceğiz: “Metin Akpınar ile sohbet muhabbette!”

 

Selçuk Metin’in yönettiği, moderatörlüğünü Zeynep Miraç’ın yaptığı, müzikleri Murat Evgin’e, dekor tasarımı Barış Dinçel’e ait Metin Akpınar ile Muhabbet bu akşam saat 20.00’da Antalya Spor Salonu’nda izleyiciyle buluşacak.


 



Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz