İpek Yolu Haber Ajansı

Finike Belediyesi’nden Müteahhitlere Deprem Risk Bilgilendirme Toplantısı

Finike Belediyesi tarafından olası bir depreme karşı tedbir çalışmaları kapsamında, ilçede faaliyet gösteren müteahhitlere deprem risk bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ortak akıl ile hareket ederek bilimsel çalışmalar sonucuna göre tedbir kararları alacaklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, ilerleyen günlerde mimar ve mühendislere yönelik teknik içerikli toplantılar düzenleyeceklerini de aktardı. 

Finike Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, İmar ve Şehircilik Müdürü Çiğdem Çetinkaya, Birim Personeli ve ilçede faaliyet gösteren müteahhitlerin katılımlarıyla Finike Belediyesi toplantı salonunda depreme karşı risk azaltma tedbirleri ve nitelikli yapılaşma hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, Finike Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Finike’nin Deprem Risk Haritası hakkında ön bilgilendirme yaparak bilimsel çalışmalar tamamlanınca geniş kapsamlı bir toplantı yapacaklarını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası vatandaşlarda oluşan tedirginliği gidermeye yönelik çalışmalara başladıklarını vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca, “Ülkece çok büyük bir afet yaşadık ve vatandaşlarımızda doğal olarak büyük bir endişe oluştu. Hepimiz yaşadığımız yapıların güvenliğini sorgulamaya başladık. Finike Belediyesi olarak bizler de üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Dipova hocamız ile ilçemizin deprem risk durumu üzerinde çalışıyoruz. Bugün, çalışmalarımızın ilk aşaması hakkında sizlere bilgi aktaracağız. Çalışmalar tamamlanınca tedbirlerimizi buna göre alacak ve geniş kapsamlı bir toplantı ile bunu sizlere duyuracağız. Bugün, siz değerli müteahhitlerimizin üzerine düşen sorumluluklar ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak sürece katkı koymayı hedefledik. İlerleyen günlerde mimar ve mühendislerimize yönelik daha teknik içerikli toplantılarımız da devam edecek.” dedi.

 

Haber: FERİDE KAYA

İPEK YOLU HABER ANTALYA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz