İpek Yolu Haber Ajansı

ÇİFTLİKKÖY’DE 15 TEMMUZ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI


Türk Milletinin milli iradesiyle demokrasiye, ülkeye ve cumhuriyete karşı girişilen Fetöcü hain darbe girişimini yerle bir ettiği 15 Temmuz 2016’nın 4’üncü yıldönümünde, Çiftlikköy’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü çeşitli etkinliklerle anıldı.

15 TEMMUZ GAZİLERİ VALİ EROL’LA BİRLİKTE ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz’da Çiftlikköy Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan etkinlikler, Yalova Valisi Muammer Erol, Garnizon Komutanı Hv.Plt.Alb. Zeki Koltukoğlu, Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, il ve ilçe protokolünün Çiftlikköy’deki 15 Temmuz gazileri Enes Göksu ve Hakan Yıldırım’ı ziyaret ederek Türk milleti adına şükranlarını sunmasıyla devam etti. 15 Temmuz akşamı Mokamp alanında yapılan etkinlikler ise coşku içinde geçti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Yusuf Ulusoy tarafından dua yapılması sonrasında sahneye çıkan öğrenciler, 15 Temmuz’la ilgili şiirler okudu.

“MİLLETİMİZ 15 TEMMUZ GECESİ EĞİLMEDİ”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın seslendirdiği ve sinevizyon gösterisi şeklinde sunulan ‘Millete Bakın Hele’ adlı şiiri, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.  Başkan Silpagar, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi eğilmediğini dile getirerek, canı pahasına demokrasi ve milli iradeye sahip çıkarak, Başkomutan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer aldığını aktardı.

“15 TEMMUZ, ASRIMIZIN ÇANAKKALESİ VE DESTANIDIR”

Başkan Silpagar özetle, “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.  15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Allah’a şükürler olsun ki bu millet bayrağımızı yere indirtmedi, vatanı böldürtmedi. Demokrasi ve milli iradesine canı pahasına sahip çıktı. Şu anda burada olan, olmayan her vatandaşımız, her biriniz, hepimiz, 15 Temmuz’un karanlık gecesini aydınlatan birer yıldızdır. O hain karanlığı delen, geceyi aydınlatan, kanıyla, canıyla, cesaretiyle, ülkemizin bekasına sahip çıkanlar, bizler hem o geceyi yaşayanlarız, hem de o gece yazılan şanlı bir tarihin tanıklarıyız. 15 Temmuz, Asrımızın Çanakkalesi ve destanıdır. Bu öyle bir destan ki; bin dört yüz yıl önce Kürşad’la Çin’e karşı, 



HABER: M.MUSTAFA DOĞAN
İPEK YOLU HABER YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz