İpek Yolu Haber Ajansı

ÇİFTLİKKÖY’DE M.AKİF ERSOY MAHALLESİNE ‘YEŞİL KORDON’ YAPILIYOR

Çiftlikköy’ün M.Akif Ersoy Mahallesi’nde yaşayanların kullanabileceği yeşil alan ve park sıkıntısını çözecek olan Kazımiye Deresi Yan Yürüyüş Yolu ve Bisiklet Yolu Projesi’nde çalışmalar başladı. Yalova ile sınır olan Kazımiye Deresi boyunca Çiftlikköy sınırları içinde kalan 600 metrelik kesimde yapılacak ‘Yeşil Kordon’, mahalle sakinlerinin huzurla zaman geçirebilecekleri ve açık alanda spor yapabilecekleri, çocuklar için oyun alanları barındıran ve bisikletle gezintiye olanak sağlayan bir rekreasyon projesi olacak.

BAŞKAN SİLPAGAR ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Çalışmaları yerinde inceleyen Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “M.Akif Ersoy Mahallesi sakinlerine verdiğimiz bir söz vardı. Bu mahallemizde yeşil alan ve park konusunda yer sıkıntısı yaşanıyordu. Geçmişte bu konuda bir düzenleme yapılmamış. Biz önce Belediye Meclisi’nde bu projeyi gerçekleştirmek için gerekli imar düzenlemelerinin kararını aldık. Ardından çalışmalara başladık. Hızla gelişen ve nüfusu artan bu mahallemizde yaşayan insanlarımızın nefes alabileceği, akşam gezintilerine çıkabilecekleri, keyifli zaman geçirebilecekleri bir projeyi hayata geçiriyoruz. Büyüyen ve gelişen Çiftlikköy’ü hep birlikte hayata geçiriyoruz” dedi.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI, PARK ALANLARI OLACAK

Projeyle ilgili bilgiler veren Başkan Silpagar, “Kazımiye Deresi’nin İzmit Karayolu ile Kiptaş Köprüsü arasında kalan kesiminde dere boyunca 600 metrelik uzunluğa sahip toplam 20 Bin 200 Metrekarelik alanda, 7 metre genişliğinde yürüyüş ve bisiklet yolları, park alanları ve peyzaj düzenlemeleri yapıyoruz. Kiptaş Köprüsü’ne kadar devam edecek. Aynı zamanda buraya eski Kurban Pazarı’nın bulunduğu noktaya 1 itfaiye araçlık istasyonu kuruyoruz. Bu kesimde çalışmaları yaza kadar bitirmeyi planlıyoruz” dedi.



HABER: M. MUSTAFA DOĞAN

İPEK YOLU HABER / YALOVA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz