İpek Yolu Haber Ajansı

Hayalleri enkaz altında kaldı ama Bursa’da hayatları birleşti.

Hatay’daki depremden sağ kurtulan Adem ve Tülin çifti, yerleştikleri Bursa’da hayatlarını birleştiren evliliğe imza attı. Hatay’da 2 yıl önce tanışan ve kendi aralarında nişan yapan Adem Akçe (34) ve Tülin Sümbül (29), Kahramanmaraş merkezli depremde evlerinden son anda sağ çıkmışlardı

. Yaşadıkları evleri yıkılan Adem ve Tülin çifti, Hatay’dan Bursa’ya geldi. Hayalini kurdukları düğün için aldıkları çeyizler ise enkaz altında kaldı. Yaşadıkları korku dolu anları halen yaşayan çift, kaldıkları otelin de desteği ile dünya evine girdi.

Nikahları kıyılan çiftten Adem Akçe, “Hatay’da hayat durduğu için mecburen buraya geldik. Biz, buraya geleli 12 gün oldu. Geldiğimizde AFAD’a gittik. Soy ismimiz tutmadığı için sorun yaşayabilirdik. Allah herkesten razı olsun. Geçtiğimiz hafta nikah tarihini aldık. Mobilya üzerine işim vardı. Bursa’da böyle bir işte çalışmak istiyorum. Artık burada hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Hatay’da yıkılan evimizle birlikte hatıralarımız, aldığımız düğün eşyalarımız gitti. Şükür halimize, elimiz ayağımız tutuyor. Yeniden kurar, yeniden eşyalar alabiliriz” dedi.

 

Nikahının kıyılmasıyla Akçe soyadını alan Tülin ise, “Hatay’da yaşıyorduk. Depremin olmasıyla birlikte canımızı nasıl kurtardık bilmiyorum. 10 gün gibi oralarda kaldık. Daha sonra buraya gelmeye karar verdik. AFAD’a yerleştik. Sonra bizi otele gönderdiler. Bizde hayalini kurduğumuz evliliğe adım atmak istedik. Tek tek ayrı ayrı yerlere de gönderilebilirdik. Bugün de nikahımız yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Biz şimdi yeniden bir hayat kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Çifti 12 gündür ağırlayan Gönlüferah Otel Müdürü Uğur Kurtuluş, “Yaşanan depremden dolayı büyük üzüntü yaşadık. Misafirlerimizi otelimizde ağırlamaya başladık. Nişanlı çiftin nikah hayallerini gerçekleştirmek için arkadaşlarla birlikte bir organizasyon düzenledik. Onları bu zor günlerinde mutlu etmeye çalıştık. Umarım bir nebze de dokunabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu

 

 

HABER: Mustafa ŞAYIK

 

İPEKYOLU HABER BURSA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz