İpek Yolu Haber Ajansı

JANDARMA ARAMA KURTARMA EKİPLERİ MUCİZELERE İMZA ATIYORLAR..

JANDARMA ARAMA KURTARMA EKİPLERİ MUCİZELERE İMZA ATIYORLAR..

Mehmet Çatakçı
Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ili vurdu.
6 Şubat Pazartesi günü önce gece 04,17 de 7.7 lik ve daha sonra öğle saat 13,25 de 7,6 şiddetindeki iki büyük deprem300 km lik bir alanda yıkımlara sebep olmuş ve 10 ilde büyük kayıplar yaşattı.
19 bin 388 vatandaşımız hayatını kaybederken,77 bin 711 vatandaşımız ise yaralanmıştır.
Deprem olduğu bilgisini alan yurdun dört bir köşesinden arama kurtarma ekipleri olay yerine hareket etmişlerdir.
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin uhdesinde bulunan Bornova jandarma komando Tugay komutanlığı ile ,Jandarma Arama Kurtarma Timleri “JAK” da deprem bölgesine ilk varan kuruluşlar arasında idi.
Bu depremde Türk Milleti tek yürek,tek millet şuurunu bir kez daha ortaya koyarak yurdun her köşesinden yardım göndermeye başladı.
JAK TİMLERİ ENKEZLARDAN HAYAT KURTARDI.
Jandarma Genel Komutanı Or General Arif Çetin “in talimatı ile bölgeye karadan ve havadan ulaşan JAK timleri arama tarama işlerini başlatan ilk timler oldu.Timler sahada büyük başarılar sağlayarak,enkaz altından yüzlerce hayat kurtardılar.
Depremin 84.saatinde iki kardeşi enkaz altından kurtaran ekipler,85.saate ise Jandarma Uzman Çavuş Ali Orakçı” nın 25 yaşındaki 8 aylık hamile eşi Cemile Orakçı”yı enkazdan sağ olarak kurtardılar.
OR GENERAL ARİF ÇETİN SAHADA..
Deprem bölgesinde bulunan jandarma komando birlikleri ile ”JAK” timlerinin çalışmalarını yerinde inceleyen ve denetleyen Or General Arif Çetin Kahramanmaraş da deprem bölgesinde sürekli sahada çalışmaları izledi.


İPEK YOLU HABE
MMUSTAFA DOGAN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz