İpek Yolu Haber Ajansı

KÜÇÜKÇEKMECE’DE HAMİLE HEMŞİREYİ DARP EDEN BABA OĞUL TUTUKLANDI

Teknoloji ve inovasyon alanındaki yatırımlarıyla Türkiye’ye örnek olan Başakşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ağırladı.


Aldırganlar tekmeden sonra yere yığılan Gülhan D.’ye saldırmaya devam etti. Hamile olması hatırlatılmasına rağmen saldırmayı sürdürdükleri Gülhan D., 4 kişiden şikayetçi oldu.

Gelen son dakika bilgisine göre ise 24 yaşındaki hamile hemşire Gülhan D.’yi darp ettikleri iddia edilen Rıdvan K. ve Hüseyin K. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

Hemşire Gülhan D.’nin teyzesi, çok üzüldüklerini ifade ederek, "Allah korusun başına bir şey de gelebilirdi. Çok acı çekmiş. Biz onları Allah’a havale ettik. Pişman olmuşlardır. Tabi ki olmaması gerek bir şey, yanlış bir şey. Herkesten kan alıyorlar. Ayılan oluyor, bayılan oluyor. Bu neden onun suçuymuş gibi saldırıyorlar. İçim içime sığmıyor, büyük bir yanlış" dedi.

 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hamile bir hemşiremizi darbeden 4 kişiden 2’si Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

 

Üzüntümüzü telafi etmese de bu gelişmeyi camiamız ve kamu vicdanı adına memnuniyetle karşılıyoruz. Beklentimiz, sağlık çalışanlarına yönelik bütün suçların yıldırıcı ve hukukun gücünü tam olarak gösteren cezalarla cezalandırılmasıdır

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Çelik, "Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddeti lanetliyoruz. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde hamile bir hemşiremizin uğradığı saldırı hepimizi derinden üzdü. Bu saldırıyı lanetliyoruz… Saldırganlar hukuk önünde hesap verecek…" ifadelerine yer verdi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16 Ocak Pazar akşamı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hemşire Gülhan D’nin darbedilmesiyle ilgili çalışma başlattı.

 

Yapılan incelemede, kan alma işlemi sırasında çıkan tartışmanın ardından 4 hasta yakınının hemşireyi darbettiği belirlendi.

 

Olaya karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheliler, Küçükçekmece Adliyesine götürüldü. Ardından 2 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk edildi.

 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının şüpheliler Rıdvan K. ve Hüseyin K. ile ilgili sevk yazısında, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde hemşire olarak görev yapan müşteki Gülhan D’nin 16 Ocak 2022’de hasta ve hasta yakınlarının saldırıları sonucu yaralandığı belirtildi.

 

Savcılık yazısında, müştekiye ait geçici adli muayene raporunun adli tıp uzmanı tarafından incelendiği, 18 Ocak 2022’de yeni delil niteliğinde kati rapor düzenlendiği kaydedildi.

 

"Dosyaya eklenen yeni delil ve diğer deliller kapsamında, olayın oluş şekli, meydana gelen zarar ve müştekinin hamile olduğunu bilmelerine rağmen önce şüpheli Rıdvan K. tarafından uçan tekmeyle müştekinin yere düşürüldüğü ve daha sonra tüm şüphelilerin birlikte yerde yatan ve hamile olduğunu belirten mağdura yönelik tekme ve yumruklarla saldırılarını devam ettirdikleri eylemlerinin ağırlığı dikkate alınarak, şüphelilerin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunduğu anlaşılmakla şüpheliler Rıdvan K. ve Hüseyin K’nin üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak, 5271 sayılı CMK’nın 100. ve vd. maddeleri uyarınca ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilmesi kamu adına talep olunur.’’

 

Nöbetçi Küçükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Rıdvan K. ve Hüseyin K’nin "kamu görevlisini basit yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Diğer şüpheliler Aycan K. ve Nurcan K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

 

HABER: Özkan Güli

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz