İpek Yolu Haber Ajansı

SEL BÖLGESİNE İLKADIM,TEKKEKÖY,ÇARŞAMBA İLÇE BELEDİYELERDEN DAYANIŞMA ELİ

SEL BÖLGESİNE İLKADIM,TEKKEKÖY,ÇARŞAMBA İLÇE BELEDİYELERDEN DAYANIŞMA ELİ

BAŞKAN DEMİRTAŞ,2 KAMYON SUYU İHTİYAÇ BÖLGESİNE GÖNDERDİ

Sel felaketinin yaşandığı Batı Karedeniz bölgesine AFAD’ın belirlediği ihtiyaç doğrultusunda Samsun Valiliği koordinesinde  1 yükleyici  TIR ile 3 Case’in yanında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’da 1 kamyon içme suyu afet bölgesine gönderdi.

Batı Karadeniz’de Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel felaketinin ardından bölgede başlatılan arama kurtarma ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda Samsun Valiliği tarafında koordine edilen çalışma doğrultusunda, İlkadım, Tekkeköy ve Çarşamba ilçe belediyeleri AFAD tarafından belirlenen ihtiyaç listesi doğrultusunda afet bölgesine 1 yükleyici çekici 3 Case, 2 Açık Kasa Pick-Up ile çalışmalarda destek olmak için 16.00’da hareket etti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın talimatı doğrultusunda sel bölgesine hareket eden araçlarla birlikte sel mağduru vatandaşlar için 1 kamyon içme suyu yola çıktı.İlk aracın afet bölgesine ulaşmasının ardında su dolu ikinci araç ise afet bölgesine İlkadım Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinden uğurlandı.

“Sel bölgesine seslendi; İlkadım halkı sizinle”

Yaraları birlikte sarmak için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Öncelikle sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Evet yitirdiğimiz her şeyi geri getirmemiz mümkün değil belki ama her birimiz elimizden geleni yapacağız ve acıları paylaşarak dindireceğiz. Orada çok büyük bir felaket yaşanıyor. Büyük mağduriyetler, çökmüş binalar kaybolmuş insanlar var. Bir dilim ekmek bulamayan bir yudum su içemeyen duruma düşmüş insanlar var. Dayanışmanın gücüyle el ele vererek, yaralarımızı saracağız. Bizler de üzerimize ne düşüyorsa canla başla çalışacağız. Bölgede can kaybının artmamasını ve yaşanan sel felaketinin bir an önce son bulmasını temenni ediyorum. Geçmiş olsun Kastamonu, Sinop ve Bartın.İlkadım halkı sizinle ” diye konuştu.

 

HABER: NURİ GÜLER

İPEK YOLU HABER/ SAMSUN

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz