İpek Yolu Haber Ajansı

Teşekkürler Tunç Soyer


          Bilindiği gibi Izmir’de 90 dk içerisinde otobüs,  metro,  tramvay ya da vapur ilk binildiği zaman ücretli olup sonraki binişler ücretsiz idi. Bir takım medya 90 dakikanın kalktığını yazmıştı.     
         İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 90 dakikanın kalkmadığını bunun yerine 120 dakikaya çıkarıldığını, ikinci ve sonrası binişlerde sadece 50 kuruş alınacağını ve tek binişlerde ise 10 kr indirim olacağını duyurdu.
         Başkan Soyer yeni düzenleme ile birlikte toplu taşıma kullananların yüzde 63’ünün daha ekonomik koşullarda Seyehat edeceğini söyleyip şunları anlatti:
          "Toplu ulaşım ücretlendirme sisteminde yapacağımız değişiklikle 90 dk aktarma süresini, 120 dakikaya yükseltiyoruz. Tek biniş ücretinde 10 kr indirime giderek 3.56 TL’den 3.46 TL’ye düşürüyoruz. Ilk iki aktarmada 50’şer kr alınırken, sonraki aktarmalar ücretsiz olacaktır. Öğrenci,  öğretmen ve 60 yaş üstü tarifelerinde hiçbir değişiklik yapılmadığı gibi aktarmalar da ücretlendirilmedi. Ayrıca 05.00 - 07.00 ve 19.20-20.00 saatleri arasında özellikle çalışan kesime yönelik yüzde 50 indirimli Halk Taşıt Uygulaması da aynen devam ediyor. "


HABER: EMEL TOPAL AN 
İPEK YOLU HABER İZMİR

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz