İpek Yolu Haber Ajansı

Vali Davut Gül’ün Atatürk’ün Gaziantep’e Gelişinin 90. Yıl Dönümü Mesajı


Bugün, Antep Savunması’nın ve Kurtuluşunun ardından Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaretinin 90. yıl dönümü.

Gaziantep, Gazi’lik unvanını hak eden, hisseden ve bunu yaşatabilen bir şehir. O günkü nüfusunun 4’te 1’ini şehit olarak veren ve diğerlerinin hemen hemen tamamının gazi olduğu bir şehir. Anteplilerin milli mücadele sırasında yazdığı bu kahramanlık destanını yakinen bilen ve bu mücadeleyi takdir eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimizi şereflendirerek ziyaret ettiği bu günü her yıl sizlerle beraber anıyoruz, kutluyoruz.

AtatürkGaziantep’e gelerek Gaziantep’in kahramanlığını tüm dünyaya, bütün Türkiye’ye örnek olarak göstermiştir. Bu şehrin halkı, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i kurtardıkları gibi Türkiye’yi de kurtardılar.” iltifatına mazhar olmuşlardır.

Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder’e hemşehrilik teklif ederek Atatürk’ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür.

Tarihin her döneminde olduğu gibi Gaziantepliler mücadele azmiyle, çalışkanlıklarıyla, vatanperver oluşlarıyla kurtuluş mücadelesindeki ruhu koruyarak tarihte Antep Savunması’nda yaptıklarını bugün gelişim adına her alanda yapmaktadır. 

İnanıyorum ki Gazi Şehrin gazi torunları Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlemeye, Ülkemizi ve Şehrimizi hem sanayi alanında hem eğitim hem de kültürel alanda geliştirmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstermeye ve elde ettikleri başarıları bir adım daha ileriye taşımaya devam edeceklerdir.

Bu düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Ülkemizin bekası uğrunda şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, iki gazinin buluşmalarının 90. yıl dönümünü gönülden kutluyorum.


HABER : SEVİM ULUSAM 

 

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz