Vali Gül, “Gaziantep markası artık aranılan markalardan oldu”
05/02/2020 - 19:48
- Bu Haber Kere Okundu
-
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, (MHGF) Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON), ve KOSGEB destekleriyle düzenlenen PENTEX 9. Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı açıldı. Vali Gül, burada Gaziantep markalarının artık aranılan markalardan olduğunu söyledi.
Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılış töreninde katılımcılara hitap eden Gül, Gaziantep’in fuarlar şehri olduğunu belirterek, “Her ay önemli bir fuara ev sahipliği yapıyoruz. Bu fuarlarımızın düzenlenmesinde herkesin çok büyük emeği var. Burada en önemli olan unsur bu bayrağı çok daha yukarılara taşımak. Bu sektörde Gaziantep ve ülkemiz için gelecek var. Sektörün sorunlarını çözme noktasında bizim yapacağımız ne varsa yapmaya hazırız. Yine çözüm konusunda nereye gidilecekse beraber gideriz. Bu mekanizmaları harekete geçiririz. Bu fuarımıza yurtdışından alım heyetlerinin gelmiş olması da ayrı bir önem taşıyor. Emeği geçenleri kutluyor, katkı sunan herkesi tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmasında özellikle Gaziantep markalarının kalitesinin altını çizen Gül, “İhracatımız artıyor, enerji tüketim oranlarımız artıyor. Bu ise Gaziantep’te daha fazla üretim olduğunu gösteriyor. Gaziantep markaları artık aranılan markalardan oldu. Yıllar önce farklı şartlarda başlayan Gaziantep ürünleri şimdi taklit edilmeye başlandı. Bu, bizim mal ürettiğimizin, markamızın piyasada karşılığının olduğunun ve güven duyulan bir imajının bulunduğunun göstergesidir. Gaziantep daha iyisini her zaman yapabilir” ifadelerini kullandı.
Tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün kent ve ülke ekonomisi için çok önemli olduğuna değinen Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep’in fuarcılıkta geldiği noktaya vurgu yaparak, 2019 yılında Gaziantep’in fuarcılıkta metrekare itibariyle ilk üçün içinde yer aldığını kaydetti.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi Gaziantep’in, birçok sektörde üretim payı açısından Türkiye’de ilk sırada yer aldığını vurgulayarak “Ülkemiz; özellikle oluşturduğu istihdam, üretim ve ihracat kapasitesi ile dünyanın önde gelen tekstil üreticileri arasında yer alıyor. Şehrimizin de üretiminde, ihracatında, ekonomisinde, tekstil sektörünün önemli bir payı bulunuyor. Ülkemizden 2019 yılında 17 milyar 700 milyon 869 bin dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirilirken, Gaziantep’ten ise 153 milyon 432 bin dolarlık ihracat yapılmıştır” şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrasında Vali Gül ve protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirilerek fuara katılan firmaların stanları gezildi.
Açılış törenine Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, Muhittin Taşdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, GAİB Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Penye, Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PENKON) Başkanı Reis Reisoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
PENTEX 9. Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı’nda yabancı firmalarla fuara katılan firmalar arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.
Başta Gaziantep’ten olmak üzere Adana, Bursa, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri ve Konya’dan firmaların katılacağı fuarda 110 katılımcı firma ile 300 marka yer alıyor.
20 bin civarında profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuar 08 Şubat tarihine kadar saat 10:00 – 18:30 arasında ziyaret edilebilecek.
HABER: ALİ DUYSAK
İPEKYOLU HABER MERKEZİ
Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz
-
AŞIK MAHCUBİ' IN MUTLU GÜNÜ ...
AŞIK MAHCUBİ'MUTLU GÜNÜ Kilisli aşık mahcubi oğlu fatih classis ga ...
-
Gezitayfa.com Sitesini İncelediniz mi ...
Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürleri tanımak her zaman insa ...
-
GAZiANTEP WEB TASARIM ...
Gaziantep Web Tasarım firması Nimbus Yazılım hızlı hizmet anlayışı ile ön plana ...
- Süleyman Toptaş >>> İDEAL LİDERLİK
- Mert aslan >>> Tanımsız Ahaliyiz...
- İhsan Demir >>> GAZETECİ VE SİYASETÇİ BİLAL HELVACIDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
- İhsan Demir >>> GAZETECİ VE SİYASETÇİ BİLAL HELVACIDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Yazarlarımız

İPEK YOLU MEDYA GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ DUYSAK BAŞKANIMA HİTABEN
Haberler

Samsun Rotary Kulübü ve Gaziantep Kavıla ... 10/04/2025
İkinci bölüm de konuk TRT Sanatçıları Ayşe Ekiz, Nusret Yılmaz ve Gökhan Sezen, Ankara Kültür Bakanlığı Sanatçıs ...

NURDAĞI HATAY KARAYOLUNDA TRAFİK KAZASI ... 10/04/2025
Olay yerine 112 acil müdahale servisi Ambulans gelmesiyle yaralı motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. O ...

Yeşil Dönüşüm Devam Ediyor Yıldırım Bel ... 10/04/2025
Yıldırım Belediyesi’nin çevreci yaklaşımla hayata geçirdiği Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaları ...

Bursa’da 100 Gramlık Simit Artık 25 TL ... 10/04/2025
Bursa’da simit fiyatlarına zam geldi. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni ...

Şair ve Yazar Şeyma Hışır İlk İmza Günü ... 10/04/2025
Tüm imza günlerimi Gaziantep’te yapmak istiyorum," dedi. Şair Hışır, İpekyolu Haber Ajansı Haber ...

BAŞKAN YILMAZ’DAN POLİS HAFTASI MESAJI ... 10/04/2025
Polislerin toplum huzuru ve güvenliğini sağlayan kutsal bir sorumluluk üstlendiğini beli ...

İznik’te Gençlik ve Spor Alanında ... 10/04/2025
İlçe tarihindeki en büyük gençlik ve spor yatırımı olan bu tesis, gençlere geniş olanaklar sunmayı ...

Osmangazi’de Çocuklar Sanatla Geli ... 10/04/2025
Gözde Akın’ın yazıp sahneye koyduğu bu eser, Osmangazili çocuklarla buluştu. Panorama 1326 Bu ...

BAŞKAN YILMAZ’A KOZLUYAZI’DA COŞKULU KAR ... 10/04/2025
Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yılmaz, “Bu hikâyeye başlamadan bir söz vermiştik. Şehitkamil ...

Isparta Belediyesi, mevsimlik çiçekleri ... 10/04/2025
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni hizmet binasıyla altyapısını güçlendirerek çiçek üretim kapasitesini önemli ...