İpek Yolu Haber Ajansı

Toplumumuzun temel sorunu







 

Değerli okurlar; öncelikle hepinizi saygı ile selamlıyorum. Biz yazar olarak sizlerin güzel yürek^+’ine hitap edenler toplumdaki yaşanan sorunlara gözlemci olup kalemimiz döndüğünce ve üslubumuza dikkat ederek dile getirip yine başarabildiğimizce ışık tutmamız gerek diyerek konuya giriş yapmak istiyorum.

Değerli okurlar! Biz türk toplumu olarak her zorluğa göğüs germeyi bilen, zor günlerde birlik olmayı başaran, kan bağı ile değilsede can bağı ile bağlanan bir milletiz. Peki ama soruyorum sizlere neden normal günlerimizde bu halimizden eser kalmıyor? Neden çoğumuz normal günlerde düşmanmış   ız gibi hareket ediyor? Şapkaları önümüze alıp biraz olsun düşünüp sorgulamamız gerekecek kendimizi.

Ben şahsım adına düşündüm ve kendimce şu kanıya vardım; bizler tam anlamıyla saygı kavramının ne demek olduğunu kendimize öğretirsek bu sorunu kökten çözeriz diye düşünüyorum. Biliyoruzki her şey ailede başlar.

Örnek vermek gerekirse; eşler en basit konu olan akşam televizyonda hangi kanala bakılacağı konusunda bile ters düşüyorlar tabi bu zıtlaşma çocuklar arasındada baş gösteriyor sonra onlar girdikleri ortamda da bu zıtlığı devam ettiriyor böylece saygısızlık dediğimiz kavram toplum arasında yayılmaya başlıyor. Halbuki bahsettiğim televizyon konusu o kadar basit çözümliki  eşler izledikleri program aynı saate denk geliyorsa her iki programada yarımşar saat aralıkla baksalar ya da bir gün bir programa diğer gün başka programa vakit ayırsalar konu hallolur gider. Şimdi sizleri duyar gibiyim izlediğim dizide izlediğim maçta kopukluk olur diyorsunuz peki o zaman ortak verilen evlilik kararındaki fedakarlık kavramı nerede kaldı diyerek sizleri başka bir düşünce konusuna davet ediyorum. Evlilik konusuna girersek çıkamayız bu konu başlı başına bir başka yazı konusu ancak dediğim gibi toplum ailede başladığı için anne baba çocuklara ne verebilir ne kadar bilinçli eğitirse toplumada öyle yansımalar olur.

Örneğin; evin içinde  küçük büyüğe yer verirse toplumda da otobüse metroya bindiğinde yaşlıya yer vermesi gerektiğini anlar, evde çocuklar ve baba sofrayı kurarken vs. anneye yardım ederse toplumda da yardım etmesi gerektiğini bilir, ailecek araçla giderken müzik sesini kısık tutarsanız çocukta toplumda yüksek sesin rahatsız edeceğini anlar, büyükler olarak yolda giderken afedersiniz ancak dile getirmek durumundayım yere tükürme huyundan vaz geçersek çocukta bu saygısızlığı örnek almamış olur. Daha verilmesi gereken çok örnek var ama sizleri sıkmamak adına ve yeterince anlaşıldığımı düşünerek konuyu burada sonlandırıyorum.unutmayalım saygı ve güvenin olduğu yerde sevgi olur huzur olur mutluluk olur.  Bizleri evlerinize konuk ettiğiniz için teşekkürlerimle.

 

Gülşah dilbirliği.     

Yorumlar

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz

Diğer Yazılar

GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

Ne güzeldir

15.03.2024

Ne kadarda güzeldir bir şarkıya nota olmak Bir şairin kaleminde hece bulmak ya da bir sazın telinde name name dinlemek ne kadar da güzeldir baharlarda kuşlarla şarkı söylemek ya da kırlarda koşmak ne kadar da güzel bir ağacın altında serin esen rüzgar eşliğinde hayal kurmak ve ne kadar da güzeldir Duygu denizinde Sevgi denizi...


Devamını Gör
GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

DEĞMEZMİŞSİN

14.12.2023

Yazık oldu onca geçen yıla bir sözle bitirdin her şeyi canımda can bilmiştim oysa yüreğime yazmmıştım adını ama şimdi silme zamanı çünkü değmezmişsin. Bilmedin verdiğim değerin kıymetini, anlamadın sevgi dolu sözlerimi, görmezden geldin hislerimi,  senin için yaş akan gözlerimi silme zamanı çünkü değmezmişsin. Çokta dökmek istemi...


Devamını Gör
GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

GÜLŞAH DİLBİRLİĞİ

Deprem

23.07.2023

Yüreklerde yara açtıBizi bizden eden depremAcımadan yıkıp geçti...


Devamını Gör