İpek Yolu Haber Ajansı

9. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR ŞİİR BULUŞMASI BAŞLIYOR

                 

          Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye PEN Yazarlar Derneği ile Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi işbirliğiyle düzenlenecek 9. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması’nın açılış töreni ve konser programı, onur konuğu Şükrü Erbaş’ın imza töreni ile birlikte 8 Kasım Cuma günü saat 18.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılacak.
          9 Kasım Cumartesi günü Çocuk Şiiri Etkinliği ile başlayacak ve Salah Birsel’in 100. yaşı anısına düzenlenecek olan “Salah Birsel 100 Yaşında” oturumu ile devam edecek. Oturumda Mahmut Temizyürek konuşmacı olacak. Ardından, “Macar Şiiri” oturumu, Tozan Alkan müzik dinletisi, “Farklı Coğrafyaların Şiir Atlası” oturumu, onur konuğu Şükrü Erbaş ve Burak Atabay’ın değerlendirmeleri ile “Şükrü Erbaş’ın Şiir Dünyası” oturumu ve günün son etkinliği olarak da Şükrü Erbaş ve Metin Karausta’nın şiir ve müzik dinletisi sanatseverler ile buluşacak.
          10 Kasım Pazar günü ise ilk olarak Performans Sanatçısı Çiğdem Odabaşı Çocuklarla Şiir Atölyesi gerçekleştirecek. Daha sonra bu yıl Temmuz ayında kaybettiğimiz Küçük İskender anısına bir oturum düzenlenecek. Oturuma Mustafa Köz, Haydar Ergülen, Gamze Akdemir, Umay Umay ve Şakir Özüdoğru konuşmacı olarak katılacak. Günün son etkinliğinde ise edebiyat severler, buluşmaya katılan tüm şairlerin şiir okumalarını dinleme şansı bulacak.

KONUK ÜLKE ŞAİRLERİ:
          Balazs Szöllössy (Macaristan), Márton Simon (Macaristan), Orsolya Láng (Macaristan), Csilla Nagy Hajnal (Macaristan), Mel Kenne (ABD), Anton Baev (Bulgaristan), Darija Zilic (Hırvatistan), Özlem Özgül Dündar (Almanya) ve Melek Mustafa (Suriye).

TÜRKİYE’ DEN KATILACAK ŞAİRLER:
          Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Rahmi Emeç, Serkan Türk, Elif Nuray Yıldırım, Tozan Alkan, Sema Güler, Nihat Özdal, Soner Demirbaş, Süreyya Akçay, Umay Umay, Mahmut Temizyürek, Çiğdem Odabaşı, Mustafa Köz, Ersin Kurt, Yalın Tunalı, Şakir Özüdoğru, Burak Abatay ve Gamze Akdemir.

haber : Ulvi YÜRÜK
İPEKYOLU HABER ESKİŞEHİR

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz