Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı.
24/04/2024 - 17:39
- Bu Haber Kere Okundu
-
Doktorların ’yaşaması imkansız’ olarak baktığı bebek, birkaç hafta içinde taburcu edilecek. Kaza, 17 Nisan gecesi Yüreğir ilçesi Seyhan Mahallesi Karataş Caddesi’nde meydana geldi.
Suriye uyruklu 9 aylık hamile Nur Abbud, yolculuk sırasında eşi Raid Abbud’un (40) kullandığı elektrikli bisikletten yola düştü. Bu sırada Ali D.’nin kullandığı 01 J 0142 plakalı özel halk otobüsü, hamile kadına çarptı. Abbud ambulansla Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülürken, Ali D. ise gözaltına alındı. 4’üncü çocuğu olan erkek bebeği sezaryen ile alınan Nur Abbud kurtarılamadı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ali D., tutuklandı. Eşi tarafından Suriye’nin Azez kentine götürülen Abbud’un cenazesi ise toprağa verildi.
Doğum sırasında oksijensiz kalması yüzünden nefes alamayan ve doktorların hayatta tutmak için 15 dakika kalp masajı yaptığı erkek bebek, 5 gün önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Doktorların ’yaşaması imkansız’ olarak diye nitelendirdiği bebek, yeni doğan yoğun bakım servisinde yapılan müdahaleden sonra solunum cihazlarından kurtularak nefes almaya başladı.
Bebeğin sağlık durumuyla ilgili gazetecilere bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu, oksijensiz doğum vakalarının sıkça yaşandığını ancak kazaya bağlı böylesi bir travmayla ilk kez karşılaştığını söyledi. Prof. Dr. Yapıcıoğlu, Şehir Hastanesi’ndeyken bebeğin kalp sesinin fark edilmesinin ardından ameliyatla alındıktan sonra solumadığını ve kalp tepe atımının alınamadığını, 15 dakika kalp masajı yapılan bebeğin, solunumunu başlatmak için akciğerlerine tüple ilaç verildiğini anlattı. Yapıcıoğlu, "Bebeğimiz oksijensiz doğum olduğu için hipotermi dediğimiz vücut soğutma yaparak vücut ısısını 34.5 dereceye indirdik. Böylelikle beyin hücrelerinin oksijen tüketimi azaldı. İlk geldiğinde daha kötüydü ancak 72 saatlik tedavinin ardından şu an solunum cihazını çıkarttık. Kötü öyküsüne rağmen beklenenden daha iyiye gidiyor. Şu an tüple besleme yapıyoruz ancak emme refleksi de gelişmiş durumda. Yapacağımız birkaç tetkik daha var. Ağızdan beslenmesi normale dönerse, havale geçirme durumu da olmazsa 1-2 hafta içerisinde taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
Haber: Mustafa ŞAYIK
Yorumlar
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yaz
-
AŞIK MAHCUBİ' IN MUTLU GÜNÜ ...
AŞIK MAHCUBİ'MUTLU GÜNÜ Kilisli aşık mahcubi oğlu fatih classis ga ...
-
Gezitayfa.com Sitesini İncelediniz mi ...
Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürleri tanımak her zaman insa ...
-
GAZiANTEP WEB TASARIM ...
Gaziantep Web Tasarım firması Nimbus Yazılım hızlı hizmet anlayışı ile ön plana ...
- Süleyman Toptaş >>> İDEAL LİDERLİK
- Mert aslan >>> Tanımsız Ahaliyiz...
- İhsan Demir >>> GAZETECİ VE SİYASETÇİ BİLAL HELVACIDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
- İhsan Demir >>> GAZETECİ VE SİYASETÇİ BİLAL HELVACIDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Yazarlarımız

İPEK YOLU MEDYA GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ DUYSAK BAŞKANIMA HİTABEN
Haberler

Yeşil Dönüşüm Devam Ediyor Yıldırım Bel ... 10/04/2025
Yıldırım Belediyesi’nin çevreci yaklaşımla hayata geçirdiği Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaları ...

Bursa’da 100 Gramlık Simit Artık 25 TL ... 10/04/2025
Bursa’da simit fiyatlarına zam geldi. Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yeni ...

Gaziantep’te TSM Rüzgarı Esti! Sanatseve ... 10/04/2025
Rotary sihri ve Gaziantep Kavaklı Rotary Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen, şefliğini başarılı maestro ...

Şair ve Yazar Şeyma Hışır İlk İmza Günü ... 10/04/2025
Tüm imza günlerimi Gaziantep’te yapmak istiyorum," dedi. Şair Hışır, İpekyolu Haber Ajansı Haber ...

BAŞKAN YILMAZ’DAN POLİS HAFTASI MESAJI ... 10/04/2025
Polislerin toplum huzuru ve güvenliğini sağlayan kutsal bir sorumluluk üstlendiğini beli ...

İznik’te Gençlik ve Spor Alanında ... 10/04/2025
İlçe tarihindeki en büyük gençlik ve spor yatırımı olan bu tesis, gençlere geniş olanaklar sunmayı ...

Osmangazi’de Çocuklar Sanatla Geli ... 10/04/2025
Gözde Akın’ın yazıp sahneye koyduğu bu eser, Osmangazili çocuklarla buluştu. Panorama 1326 Bu ...

BAŞKAN YILMAZ’A KOZLUYAZI’DA COŞKULU KAR ... 10/04/2025
Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Yılmaz, “Bu hikâyeye başlamadan bir söz vermiştik. Şehitkamil ...

Isparta Belediyesi, mevsimlik çiçekleri ... 10/04/2025
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeni hizmet binasıyla altyapısını güçlendirerek çiçek üretim kapasitesini önemli ...

1002 TOKİ bağlantı yolunda çalışmalar de ... 10/04/2025
Bu kapsamda asfaltlama öncesinde yolun dolgu çalışmaları gerçekleştiriliyor. Çünür Mahallesi 1002 TOKİ ko ...