İpek Yolu Haber Ajansı

BAŞKAN TAHMAZOĞLU “4.000.000 YAKIN AĞAÇ DİKTİK”

Şahinbey Belediyesi, Orman Haftası nedeniyle Geylani Mahallesi’ne öğrencilerle birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi.


 

İlçenin birçok alanında ağaç dikimi gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi, Orman Haftası münasebetiyle Geylani Mahallesi’nde 16.200 m² alana 1.075 adet ağaç dikim töreni gerçekleştirdi. Göreve geldikleri günden bu yana yaklaşık 4.000.000 ağaç dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ağaç dikim çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

 

 

 

AĞAÇLARI GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE DİKİYORUZ

 

Göreve geldikleri günden bu yana yaklaşık 4 milyon ağaç dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar 4.000.000 yakın ağaç dikimi ve dağıtımı gerçekleştirdik. Sadece normal ağaçlar değil aynı zamanda meyve veren ağaçlarda diktik. 750.000 zeytin fidanı, 150.000 fıstık fidanını çiftçilerimize dağıttık ve ürün vermeye başladılar. Bu yıl inşallah rahmet yılı, bereket yılı olacak. Atalarımız ‘kar yılı var yılı’ derlerdi, inşallah bu yıl bolluk olacak. Çünkü 2 yıldan bu yana pandemi ve kuraklık bütün dünyayı etkiledi. Pandemiden de yavaş yavaş kurtuluyoruz. Bundan sonra gerek tarımda gerekse sanayide artışlar olacak. Orman Haftası münasebetiyle ağaç dikiyor değiliz. Orman haftası vesilesiyle bu töreni düzenliyoruz. Biz Orman haftası dışında da birçok ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Ağaçlarımızı özellikle gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte dikiyoruz. Çünkü gençlerimiz, çocuklarımız büyürken bu ağaçlarda onlarla birlikte büyüyecek. Çocukların hayatında bir ağaç dikmesini sağlamak gerçekten çok önemli. Herkesin bir dikili ağacının olmasını istiyoruz. Onun için ağaçların üzerine çocuklarımızın ve gençlerimizin isimlerinin yazılı olduğu kâğıtları asıyoruz. Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde ‘yarın kıyamet kopacağınızı bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Madem ağaç dikmek bu kadar önemli o halde dikilen ağacı korumakta kadar önemli. Ağaçlara zarar vermek geleceğimize zarar vermektir. Ben inanıyorum ki gençlerimiz kendi diktikleri ağaçları koruyacaktır” diye konuştu.

 

 

 

ÖĞRENCİLERE HER ALANDA DESTEK

 

Şahinbey Belediyesinin öğrencilere her alanda destek olduğunu ifade eden Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, “Ağaç dikim çalışmalarını görünce yazın altında dinlene bileceğimiz bir ormanlık alanın oluşumunu gördüm. Ağaç dikim çalışmalarını da öğrencilerimizle birlikte düzenlediğiniz ve bu hassasiyeti gösterdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. 922 ilçe içerisinde en şanslı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak hem ağaç ekimi gerçekleştirip çocuklarımıza bu şuuru aşılarken, bir taraftan da trafik öğretim parkımızda dördüncü sınıf öğrencilerimiz Şahinbey Belediyemizin hazırladığı alanlarda trafik eğitimi alıyor. Aynı zamanda Yeşilvadi parkımızın içerisinde mahalle sakinlerinin çocukları düzenlenen sportif etkinliklere katılıyor. Bunun yanı sıra ortaokul ve liselerimizde aylık olarak dağıtılan kültür kitaplarının ay sonunda ödüllü sınavları yapıldı. Bu kapsamda 150.000 kitap öğrencilerimize ulaştırıldı. Bu da her ay tekrar eden bir faaliyet olarak devam ediyor. Başkanımızın eğitime vermiş olduğu destekle bizlerde gençlerimizi ecdadın mirası üzerinden yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

DİKİLEN AĞAÇLAR ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

 

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel dikilen ağaçların önemine dikkati çekerek “Şahinbey Belediye başkanımız ile birlikte 5 yıldır köyleri yeşillendiriyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımızın bu yıl verdiği tohumlarla 270.000 dekar alan ekimi yaptık. Başkanımız hem şehirde hem de kırsalda Şahinbey’i güzelleştirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Sağ olsun bundan 4 yıl önce 150.000 zeytin 750.000 adet fıstık fidanı vermişti. Biz bunların hepsinin dikimini yaptık ve o ağaçların bu yıl yağları satılıyor. Dikilen bu ağaçlar bu ilçenin ve şehrin nefesi olacak. Bu nedenle ağaç dikmek çok kıymetli ve çok güzel. Tüm ilçeye ve kırsala katkılarından dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

HABER: ALİ DUYSAK


Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz