İpek Yolu Haber Ajansı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR’İ ÖRNEK GÖSTEREREK BELEDİYELERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesince (GBB) hizmete açılacak Burç Yazıbağı’ndaki Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ni örnek göstererek belediye başkanlarına çağrıda bulundu


. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sahipsiz hayvanları sokaklardan alarak hem vatandaşımızı korumalıyız hem de bu canlarımızı koruyacak adımları süratle atmalıyız.” dedi.

 

Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde aralık ayına özel düzenlenen etkinlikler, 25 Aralık’ta Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dizi toplu açılış töreniyle devam etti. Törende Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete açtığı, Panorama Müzesi, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Profesör Doktor Alâeddin Yavaşca Eğitim ve Sanat Merkezi ve kentte yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılışı gerçekleştirildi.  Törende 4 yaşındaki Asiye’nin uğradığı pitbull saldırısını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ni işaret ederek belediyelere çağrı yaptı. Erdoğan, vatandaşın güvenliği ve sahipsiz sokak hayvanlarının koruma altına alınması için süratle adımlar atılması gerektiğini söyledi.

 

Şahinbey Kongre Merkezi’nin bahçesinde organize edilen törende; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep milletvekilleri, il protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşlar bulundu.

 

ERDOĞAN: RABBİM BİR KEZ DAHA BU TOPRAKLARA DÜŞMAN AYAĞI DEĞDİRMESİN

 

Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in tüm haşmetiyle karşısında bulunduğunu belirterek, “Bugün, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü. Antep’in savunurken şehir düşen erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla binlerce kahramanımızın her birini rahmetle ve minnetle anıyorum. Rabbim bir daha bu şehre düşman ayağı değdirmesin. Rabbim bir daha bu şehrin insanlarını kurtuluş mücadelesine mecbur bırakmasın. Bir asır önce burada istiklal ve istikbal mücadelesi verildi. Bugün o ecdadın torunları ekonomik ve insani kalkınma mücadelesinin meşalesini taşıyorlar. İstikbalinin bedelini kanıyla, kalkınmasının bedelini alın teriyle, bölgesindeki kaosun bedelini kardeşlerinin yükünü omuzlayarak ödeyen Gaziantep sahip olduğu imkanların kıymetini çok iyi biliyor” dedi.

 

“GAZİANTEP, ÖNCÜ BİR ŞEHİR”

 

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitkamillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların ve daha nice aslan yürekli evlatlarının emanetini, yere düşürmeyen Gaziantep, sadece bölgesinin değil, ülkemizin parlayan yıldızı olarak hep ileriye gitmiştir. Evet, öncü kişiler ve öncü fikirler gibi, unutmayın öncü şehirler de vardır. İşte Gaziantep, bu öncü şehirlerden bir tanesidir. Gaziantep, geçmişten bugüne hep öncü bir şehir olmuştur.  1 yıl önce bugünlerde Düzbağ İçmesuyu Projesi’nin açılışını canlı bağlantıyla gerçekleştirmiştik. Yine geçtiğimiz yılın eylül ayında Gaziantep’teydik. TEKNOFEST vesilesiyle geldiğimiz şehrimizde Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan 300 fabrikanın açılışını yapmıştık.” diye konuştu.

 

ERDOĞAN’DAN GAZİRAY MÜJDESİ!

 

Gaziantep’teki eğitim yatırımlarını masaya yatıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentteki kamu, özel derslik sayımız 24 bini geçmiştir. Sıradaki yatırımlarla birlikte bu sayı 32 bine ulaşacaktır. Halbuki 2002’de bu şehirdeki toplam derslik sayısı 6 bini bile bulmuyordu.  Gaziantep’in nereden nereye geldiğini tek başına bu örnek bile anlatmaya yeter. AK Parti iktidarlığı döneminde Gaziantep’e sağlık, eğitim, sosyal ve alt yapı alanında toplamda 5 milyar 92 milyonluk bir yatırım gerçekleştirildi.  Bunun yanında kentin ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak GAZİRAY projesinin açılışını da önümüzdeki yıl yapacağız, şimdiden tüm Gazi şehirlilere hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

ERDOĞAN, GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ!

 

Konuşmasının son bölümünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden bahseden Erdoğan şunları söyledi: “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çeşitli ilçelerimizde tam 9 tane yüzme havuzu inşa etti. Güneykent Yunus Emre Cemevi, Profesör Doktor Alâeddin Yavaşca Eğitim ve Sanat Merkezi, Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Sezai Karakoç ve Edebiyat Parkı da yine büyükşehir Belediyemizin şehrimize kazandırdığı örnek projelerdendir. Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz bugünde hakka uğurladığımız Türk sanat müziğimize büyük hizmetleri olan Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca hocamız ile Faruk Tınaz kardeşimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitümüzün de her tarafından tarih fışkıran Gaziantep’le birlikte tüm bu bölgenin ve ülkemizin geçmişine ışık tutacağına inanıyorum. Burç Yazıbağı Hayvan Barınağı’nı sahipsiz hayvanların sokaklardan alınarak temiz ve güvenli ortamlara taşınması önemli bir hizmettir. Tüm belediyelerimize de sahipsiz hayvanları sokaktan alarak hem vatandaşlarımızın güvencesi hem de bu canları koruyacak adımları süratle atmaları çağrısında bulunuyorum. Sahip çıkın hayvanlarımıza.”

 

ŞAHİN: GAZİ UNVANINDAN BAŞKA ANTEP’İN ÖNÜNDE HİÇBİR ŞEY DURAMAZ

 

GBB Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep “Ya İstiklal Ya Ölüm Diyen” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’üdür. Gaziantep ‘Ölümüne, ölümüne” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehridir. Gaziantep, canın, cananın, 6 bin 317 şehidin rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Nur içinde yatsınlar. Toprağı bize vatan yaptılar. Burada bütün dünyaya 100 yıl önce ecdad şunu söyledi, ‘İnanan bir milletin bayrağı indirilemez, ezanlar susturulamaz, Şehitkamil’in annesinin baş örtüsü indirilemez, Anasına namusuna göz dikilemez, burası Gaziantep.’ 100 yıl önce ecdadımız zerdali çekirdeği ile açlığa direndi. 100 yıl sonra dünyanın lezzet başkenti oldu Gaziantep. Burası Gaziantep, burası şehit torunlarının olduğu yer. Burası Gazi’nin torunlarının yaşadığı yer. 100 yıl sonra zaman değişse bile vazifemiz hep aynı. Şartlar değişse bile vazifemiz hep aynı. Sanayi şehri, eğitim şehri, bilim şehri Gaziantep’in karşısında, bu şehrin evlatlarının önünde hiçbir şey duramaz. Gazi unvanından başka Antep’in önünde hiçbir şey duramaz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ikinci 100 yılımız hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

 

...

 


HABER: ALİ DUYSAK

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz