İpek Yolu Haber Ajansı

Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Kudüs, altın harflerle tarihe geçmiş bir hadisedir" dedi.

AK Parti Yakutiye ve Palandöken 4. Olağan İlçe Kongrelerine katılmak üzere Erzurum’a gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Kudüs, altın harflerle tarihe geçmiş bir hadisedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ beraberinde Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu ile birlikte havayolu ile Erzurum’a geldi. Akdağ ve beraberindekileri Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz karşıladı.

"Dünya, Trump’ın çabasına rağmen demokratik tavrını gösterdi"

Kongre öncesi Erzurum Valiliğini ziyaret eden ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kudüs olayının altın harflerle tarihe geçmiş bir hadise olduğunu belirterek, "Gündemimizdeki önemli konu maddelerimizden biri Kudüs. Zamanında gür bir sesle sahip çıkılması bütün dünyanın bu husustaki dikkatini Kudüs’e yoğunlaşmasını sağladı. Güvenlik konseyinde ABD’nin aldığı haksız karar oylandı. Konseyin 15 üyesi var. 15 üyeden 14’ü yapılan işin yanlışlığını gösteren karara evet demesine rağmen ABD veto ettiği için konseyde karar çıkmadı. Dünyanın 5’ten büyük olduğu, bu olaya mahsus olarak dünyanın 1’den büyük olduğunu yine en başta Cumhurbaşkanımızın çabalarıyla gelişen olayların sonucunda gördük. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplandı. Her türlü tehdide rağmen, her türlü ülkeleri endişeye sürüklemek için ABD’nin gösterdiği Trump’ın ve Birleşmiş Milletler dahil temsilcilerinin gösterdiği her türlü çabaya rağmen dünya bu hususta demokratik tavrını gösterdi ve genel kurul bu kararın yanlışlığını teyit etti. Bu, dünya demokrasi tarihinde önemli bir hadisedir. Altın harflerle tarihe geçmiş bir hadisedir. Bu meselede Cumhurbaşkanımızın liderliği çok önemli olmuştur" dedi



haber merkezi

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz