İpek Yolu Haber Ajansı

Eski futbolcunun 5 yaşındaki oğlunu öldürdüğü iddiası

Bursa’da üzücü olay. Eski futbolcunun 5 yaşındaki oğlunu öldürdüğü iddiası ile ilgili davanın mahkemesi devam ediyor

Eski Süper Lig futbolcusu Cevher Toktaş, 5 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı. Öldürmediğini söyleyerek tahliyesini istedi. Tahliye talebi savcılık tarafından

Reddedildi

Süper Lig’de 2008- 2009 sezonunda futbol oynayan ve geçen sezon Bölgesel Amatör Lig’deki Bursa Yıldırımspor’da kaptanlık yapan Cevher Toktaş, iddiaya göre, Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı 23 Nisan günü, 5 yaşındaki oğlu Kasım’ı, öksürük ve yüksek ateş şikayetleriyle hastaneye götürdü. Küçük Kasım, koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırıldı. Oğlunun yanında refakatçi olarak kalan Cevher Toktaş, fenalaştığını görünce doktora haber verdi. Daha sonra yoğun bakıma alınan Kasım Toktaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ölüm raporunda ‘nefes yetersizliği’ yazılan Kasım, 24 Nisan’da toprağa verildi.

 

Baba Cevher Toktaş, oğlu Kasım’ın ölümünden 12 gün sonra, karakola giderek, oğlunu kendisinin öldürdüğünü söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerince ifadesi alınan Toktaş, “oğlunu sevmediğini, sinir krizi geçirip, yastıkla boğduğunu” öne sürdü. “Herkes oğlumun hastalıktan dolayı öldüğünü düşünüyor. Yaşadıklarım gözümün önünden gitmedi. Polis karakoluna gittim. Kasım’ı hiç sevmediğim için öldürdüğümü düşünüyorum” dedi.

 

Cevher Toktaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Toktaş, burada da emniyetteki ifadesini tekrar etti. Toktaş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme heyeti, babasının öldürdüğünü söylediği Kasım’ın mezarının, cumhuriyet savcısının gözetiminde açılmasına karar verdi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Küçük Kasım’ın bedeninden alınan numunelerin incelenmesi sonucu ölüm nedeni belirlenemedi. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Kasım’ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için dosya ve örneklerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve rapor alınmasına karar verdi.

 

Oğlu Kasım’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Cevher Toktaş, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına, tahliye dilekçesi gönderdi. Dilekçesinde, oğlunun ölümünden sonra psikolojisinin bozulduğunu, İfadesini o psikoloji altında verdiğini, oğlunu öldürmediğini belirterek “tahliyemi istiyorum” dedi. Cevher Toktaş’ın tahliye talebi kabul edilmedi. Savcılık soruşturmasının sürdüğü ve Kasım’ın ölümüyle ilgili kesin rapor henüz belirlenemediği için tahliye talebi uygun görülmeyerek reddedildi.

 

HABER:Cafer Genç

İPEK YOLU HABER BURSA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz