İpek Yolu Haber Ajansı

ÇIRAĞAN CADDESİ ARTIK ÇINARSIZ KALDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi, İstanbul’un tarihi çınarlarını koruyamadı. 2019 yılındaki yerel seçimlere kadar düzenli olarak ilaçlanan ve bakımları yapılan asırlık çınar ağaçlarının bakımını yapmayı bıraktı. Çürümeye terk ettiği çınar ağaçlarını en sonunda da hastalıklı diyerek kesmeye başladı.

Beşiktaş Çırağan Caddesi’ndeki çınar ağaçlarından 112 tanesi daha İBB yönetimi tarafından kesildi, bazılarının köklerine beton döküldüğü görüldü.

Çınar ağaçlarını 3 yıldır çürümeye terkedip şimdi de kesmeye başlayan İBB yönetimine tepti yağdı:
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: Bu caddeden kaç kere gözümü koca çınarlardan ayıramadan geçmişimdir, bilmem. İstanbul’un bir güzelliğini daha yok ettiler.

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Adem Yıldırım: CHP’li İBB yönetimi asırlık çınar ağaçlarını, cadde üzerine yeni reklam panoları asmak için mi kesti? Göreceğiz. Sürecin takipçisi olacağız.
 Serkan Fıçıcı: O ağaçlar 10 yıldır tedavi altındaydı. İBB bu hassas ve meşakkatli uygulamayı devam ettirmek yerine "öldürüp kurtulalım" kolaycılığını tercih etti. Bu işe harcayacakları para şarkıcı ve komedyenlere gider. Mesele kapanır" diyerek tepki gösterdi.
 Birol Gür: Uzun zamandır manzarayı kapattığından mütevellit İBB, Beşiktaş Çırağan Caddesi’nde 112 çınar ağacını ’kuruma belirtisi!’ nedeniyle kesip doğradı. İBB Başkanının balıkçıda olması muhtemel, katliamdan bihaberdirler. Geziciler ise gece uykusunda. İBB yönetimi, Çırağan Caddesi’ndeki 112 çınar ağacının kesilmesi kararının hepsinin kansere yakalanmaları nedeniyle alındığını ileri sürdü.

HABER: Özkan Güli 
İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz