İpek Yolu Haber Ajansı

Köyceğiz’de 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Coşkuyla Kutlandı

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Program kapsamında; Milli Eğitim Müdürü Kerem KARAHAN’ın 12 Eylül 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da Atatürk Anıtı’na Müdürlüğü çelengini sunmasıyla başladı. Toparlar İlkokulu ve Toparlar Ortaokulu tarafından hazırlanan kutlama programı 10:30’da Toparlar Ortaokulu bahçesinde coşkuyla kutlandı.
   Törene; Köyceğiz Kaymakamı Mustafa MASLAK, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil CEYLAN, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa TEN, Köyceğiz Milli Eğitim Müdürü Kerem KARAHAN, Köyceğiz Milli Eğitim Şube Müdürleri Hatice KARACA ve Akın SAĞIRKAYA, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.
   Toparlar Ortaokulu bahçesindeki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Kerem KARAHAN bir konuşma yaptı.
   Milli Eğitim Müdürü  KARAHAN konuşmasında;

     “ Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye’nin    aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve  ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın farklı  heyecanı ve gururu içinde hepinize hoş geldiniz der, sizlere saygı ve şükranlarımı arz ederim.  Tüm okul öncesi öğrencilerimiz ile 1.sınıf öğrencilerini okula uyum ve alıştırma eğitimine alma uygulamasını Bakanlığımızın emirleri doğrultusunda ülkemizin her yerinde olduğu gibi 05-09  Eylül 2022 tarihleri arasında ilçemizde de gerçekleştirdik. 12 Eylül 2022 okullarımızın açılış tarihi olmakla birlikte aynı zamanda ilköğretim haftasının da başlangıcıdır. Bugün burada, ilçemiz genelinde 48 okulumuzda  Temel eğitimde 400 birinci sınıf olmak üzere 4250,ortaöğretimde 2425 toplam 6676 öğrenci  ,640 öğretmen ve yönetici ile eğitim-öğretim açılışını yapmak ve ilköğretim haftasını da kutlamak amacıyla birlikteyiz. Sevgili Öğrencilerim; Yaklaşık 180 işgünü sürecek olan 2022-2023 öğretim yılına başlamanın, okullarınıza ve öğretmenlerinize kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Bu koskoca yapıların, binaların, bahçelerin ve diğerlerinin siz olmadan bir anlam taşımadığını bilmenizi isterim.

Yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı şuandan itibaren okullarımızda anne-baba şefkatindeki öğretmenleriniz, kontrolleri yapılmış akıllı tahtalar, paketlenmiş ve dağıtılmaya hazır durumda ücretsiz ders kitaplarınız, temizliği ve hazırlığı yapılmış okullarınız bekliyor. Bugün, okula yeni başlayan yavrularımızın ve ailelerinin hayatında çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu anın heyecanını ve mutluluğunu doya doya yaşamanızı, uzun soluklu bir süreç olan eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor, bunun için de elimizden gelenin fazlasını yapacağımızı bilmenizi isterim.  Başöğretmen Atatürk’ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli Yönetici ve Öğretmenlerimiz;

Öğretimin asli ve vazgeçilmez unsuru olan sizler de yaz tatilinin ardından çok sevdiğinize inandığım mesleğinizi icra etmek üzere esas yuvalarınıza yeniden döndünüz.

Bu öğretim yılında da ilk günden başlayarak işimizi severek ve isteyerek, performansımızı sürekli yüksek tutarak yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Öğretmenlerimiz bugüne kadar ,öğrencilerimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar ve asla da kaçınmamaktadırlar. Daima yüzümüz geleceğe dönük olmak durumunda. Öğrencilerimize sorgulama fırsatı vermeli , rehberlik ederek öğrencilerimizin yaşamlarını güzelleştirmeliyiz. Tüm öğretmen ve idarecilerimizin bu konuda heyecanla çalışacaklarından asla şüphem yoktur.

 Saygıdeğer Veliler;

 Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel günün, gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olacağından eminiz.  Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken 2022-2023 eğitim öğretim yılının ülkemize, ilimize, ilçemize, öğretmen ve öğrencilerimiz ile çok kıymetli velilerimize hayırlı- uğurlu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum." diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Ardından sırasıyla; şiirler, koro ve dans gösterisi, bayrak teslimi ve sınıf ziyaretleri ile son buldu. Milli Eğitim Müdürü  KARAHAN  törende emeği geçen Toparlar İlkokulu ve Toparlar Ortaokulu yönetici,öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz