İpek Yolu Haber Ajansı

KÖYCEĞİZ MÜFTÜSÜ KARAGÖZ’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Muğla’nın Köyceğiz ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz Miraç Kandili mesajı yayımladı. Karagöz mesajında; “27 Şubat 2022 Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece, Kadir Gecesinden sonra Müslümanlar için Kutsal sayılan Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız.

1-Allah’ın bir emaneti ve İslam’ın olmazsa olmaz şartlarından biri olan beş vakit namazın farz kılındığı,

2-Halkımızın Âmenerrasülü diye bildiği Bakara suresinin son iki ayet-i kerimesinin nazil olduğu,

3-Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayanların (tevhid inancına sahip olanların) affedileceğinin müjdesinin verildiği gecedir Miraç gecesi.

İsrâ ve Miraç, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı, içinde pek çok ilahî hikmet ve bereketi barındıran manevî bir yolculuktur. Bu kutlu yolculuk, Kuran-ı Kerimde şöyle dile getirilmektedir:

“Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işiten, hakkıyla görendir.”(İsra Suresi:1)

Miraç, bir yükseliştir. Her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunun bilincine varabilmektir. Kullar bu yükselişi ancak, Allah’ın razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler.

Miraç, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur.

Miraç, Hz. Ebû Bekir gibi imanında gösterdiği teslimiyet ve sadakatle sıddîk mertebesine ulaşabilmektir.

Miraç, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in getirdiği değerler ile hastalıklı kalpleri nasıl tedavi ettiğini idrak edebilmektir.

İşte bu kutsal gün ve geceler, Şahsi ve sosyal hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma gibi bizlere birçok imkan ve fırsatları vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin, akan kan ve göz yaşlarının dinmesi için Cenab-ı Allah’a dua etmeliyiz.

Miraç Kandili vesilesiyle 27 Şubat 2022 Pazar günü akşam namazından sonra Köyceğiz’deki tüm camilerimizde olduğu gibi Toparlar Merkez Camiinde de Kandil özel programımız olacaktır. Programlarımıza tüm halkımızı davet eder, bu duygu ve düşüncelerle Köyceğizli kardeşlerimizin, misafirlerimizin ve tüm inananların; dileklerin dalga dalga Cenab-ı Allah’a ulaştığı, dökülen pişmanlık gözyaşlarının günahları silip yok ettiği Miraç kandillerini tebrik eder, yapacağımız dua ve niyazların kabul görmesini, İslam Aleminin, birlik ve beraberliğine, Aziz Milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ve niyaz ederim.” dedi.

HABER: OSMAN ACAR

İPEK YOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz