İpek Yolu Haber Ajansı

İŞKUR’DAN DİKKAT ÇEKEN ÇOBANLIK AKADEMİSİ .


İŞKUR işsizlere uzmanlık kazandırarak iş sahibi yapıyor. Meslek edindirme programları arasında Tokat’taki çobanlık kursu da var, Nallıhan’daki grafik animasyon kursu da.

Farklı kesimlerden ve farklı eğitim seviyelerinden işsizler, çeşitli alanlarda uzmanlık kazanarak meslek edinebiliyor. İŞKUR’un düzenlediği meslek edindirme programları arasında Tokat’taki çobanlık kursu da yer alıyor. 

Çoban olmak isteyenler her hafta 5 gün olmak üzere, toplamda 13 gün kurs alacak. Şırnak’ta aşçı yardımcısı, Nallıhan’da da üç boyutlu grafik animasyoncusu yetiştirilecek.

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un haberine göre, 20 liradan 50 liraya kadar harçlık da alınan kurslarda katılımcılara "taahhütname" imzalatılıyor. Kursa katılanlar farklı meslekte altı ay geçmeden başka kursa katılamıyor.

İŞKUR’un meslek edindirme programları arasında Tokat’taki çobanlık kursu da yer alıyor. Çoban olmak isteyenler haftanın beş günü olmak üzere, toplam 13 gün kurs alacak. 16-70 yaş arası işsizler kursa başvurabilecek. Çobanlık için 13 günde toplam 104 saat ders verilecek. Kadın-erkek ayrımı olmaksızın başvurulabilecek çobanlık kurslarına, okur yazarlıktan üniversite mezununa kadar adaylar başvurabilecek. 



HABER: FIRAT  ZORLU 

İPEKYOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz