İpek Yolu Haber Ajansı

Sağlık Bakanlığı Açıkladı 36 Bin Personel Alacak! Sağlık alanında düzenlemeler içeren yasa Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Alınan karara göre 36 bin sözleşmeli sağlık personeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda ihtiyaç duyulan yerlere 36 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.


28 madde de bulunan değişikliğe göre serbest diş hekimleri muayenehanelerinde bir diş hekimi daha çalıştırabilecekler. Aynı zaman da ebelerin görev ve yetkileri de tekrardan düzenlendi Ebeler gebeliğin tespiti, takibi ve muayene süreçlerinde görev alacaklar ve normal doğum yaptırabilecek ve doğum anında ki küçük tıbbi müdahalelerde de bulunabilecekler. İlaç ruhsatlandırma süreci de hızlandı. Düzenleme ile ilaç tedarikine yönelik mevzuat Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirildi daha verimli ve nitelikli hizmet verilebilmesi için hastanelerde koordinasyon merkezi kurulacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun" dedi.

 

 Haber: Mustafa ŞAYIK

           BURSA

 

 

 

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz