İpek Yolu Haber Ajansı

SMA HASTASI MİNİK ÖZGECAN TEDAVİSİ İÇİN DESTEK BEKLİYOR

İstanbul’da yaşayan Serkan ve Hasibe Tutuş çifti Özgecan’ın doğum sonrası süreçteki hareketlerinden şüphelenerek kızlarını hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tetkikler sonunda Özgecan’a SMA Tip-1 teşhisi konuldu.

Özgecan’ın tedavisinin sadece yurtdışında uygulanan ve tek dozu 1 milyon 771 bin dolar gen terapisine bağlı olduğunu öğrenen aile, birçok SMA hastası aile gibi bireysel yardım kampanyası başlattı. 1 milyon 771 binlik tedavi masrafının karşılanması için başlatılan kampanya halen sürüyor.

Minik Özgecan’ın tedavi olabilmesi için oldukça az zamanı kaldığını belirten aile, yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyledi. Özgecan Tutuş’un ailesi, bebeklerinin yurtdışında tek dozu 1,7 milyon dolar olan gen tedavisinden yararlanabilmesi için destek bekliyor.

Baba Serkan Tutuş "Özgecan’ın durumu çok kritik. Gün geçtikçe nefes alması da zorlaşıyor. Tedavi masrafları için bağış kampanyası başlattık ama Özgecan’ın bir an önce tedavi olması gerekiyor. Belli bir kilo ve yaşın üzerindeki çocuklar tedavi programına alınmıyor" dedi.

HABER: ÖZKAN GÜLİ 

İPEK YOLU HABER İSTANBUL

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz