İpek Yolu Haber Ajansı

TÜRK DÜNYASININ BİRLİK VE BERABERLİK ANTOLOJİSİ HAZIRLANIYOR


 

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)Başkanı Sayın Savaş Ünal yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirti :

 

     Daha önce "Türk Dünyası Antolojisi"  Soma Şiirleri Antolojisi" ve  Dünyanın en büyük Antoloji olan "Avrasya Şairleri Antolojisié ni çıkaran Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu (ASKEF)  yine tarihi çalışmaya  imza atmaya hazırlanıyor.

KARABAĞ-KERKÜK-ÇANAKKALE bir sevdadır, bir özlemdir, bir hesaplaşmadır, Bir kalem ve kâğıdımız varsa yeter KARABAĞ'I-KERKÜK'Ü-ÇANAKKALE'Yİ anlatmaya. Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu resmi kuruluşunun 2. Yıldönümünde Edebiyatta ve kendi uhdesinde bir ilk olan, yediden yetmişe tüm şairlerimizi, ozanlarımızı, âşıklarımızı KARABAĞ'DAN-KERKÜK'TEN-ÇANAKKALE'YE şiir seçkisine katılmaya davet ediyoruz…

*İLK ETKİNLİĞİMİZ 11 MART 2018 AZERBAYCAN-BAKÜ’ DE YAPACAĞIZ.

ASKEF Genel Başkanı VE Antoloji yayın yönetmeni Savaş Ünal İpekyolu Haber Ajansına özel yaptığı açıklamada şöyle dedi.

Bizler daha önce  3 büyük .antolojiyi ekip olarak başardık. 2012 yılında yaptığımız Türk Dünyası Antoloji 12 ülkeden 400 katılmcı ile 2 cilt olarak çıktı.Soma da yaşadığımız felaketin ardından Soma da babasını kaybetmiş 22 çocuğumuzun eğitimine katkı sağlamak amacıyla yaptığımız Soma Şiirleri Antolojisi  80 kişinin katılımıyla gerçekleşti.Babasını kaybedeb çocuklarımıza yaklaşık 10.000 TL ve Kırtasiye yardımı ile başardık ve Soma da  hep beraber etkinliğini yaptık.

2015 yılında dünyanın en büyük katılımcılı şiir antolojisi olan "Avrasya Şairleri Antolojisini" çıkardık.Antoloji; 21 ülkeden 800 katılımcı ile 2 cilt 1700 sayfa olarak çıktı.Guınnes rekorlar kitabına başvurduk fakat katagori açılamadığı için dünya rekorumuz tescillenemedi.

Amacımız Türk dünyasında yaşayan soydaşlarımızı,  kandaşlarımızı, kültür ve sanat aracığıyla birbirlerini tanımaları,dilimizin, kültürümüzün aynı olduğunu anlamaları ve sonuçta Türk dünyasın da  "Dil Birliği" sağlayabilmektir.

Antolojiler dışında bu amaçlara ulaşabilmek için,ülkemizde,Balkanlarda ve  4 defa Azerbaycan da olmak üzere, 14 büyük etkinlik yaptık. KARABAĞ-KERKÜK-ÇANAKKALE şiir antolojisininde de Türk dünyasının kanayan yarası,  KARABAĞ VE KERKÜK'TEN, Türk dünyasının en önemli zaferlerinde olan, yedi düveli yendiğimiz,  ÇANAKKALE Zaferimizi kazanan Şehitlerimizin anısına hazırlıyoruz. Ayrıca tüm dünya da zulme uğrayan  soydaşlarımıza dikkat çekmek için,  20 ülkede yaşayan şairlerimizden kendi ülkeleri ve konuya uygun şiirlerle  antolojimize katılımcı bekliyoruz. 

 

Antolojinin Ülke ve Bölge Sorumluları

Azerbaycan Sorumlusu: Sayman Aruz

Bulgaristan Sorumlusu: Rüstem Aziz

Özbekistan Sorumlusu:Muazzam Ibrohimova

Kazakistan Sorumlusu: Maruana Abuova

Kıbrıs Sorumlusu: Hasan Çakmak

Ankara ve Telafer Sorumlusu Vaat Havdi

İstanbul ve Trakya  Sorumlusu:Servet Kaan Güldü

Ege Bölge Sorumlusu: Hediye Çetin

Akdeniz  Bölge Sorumlusu: Gonca Aydemir

Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu: Selami Yağar

Marmara Bölge Sorumlusu:Vahdettin ışıldak

Karadeniz Bölge Sorumlusu:Nermin Karakaya

Çukurova Bölge Sorumlusu:Nesrin Demirtaş

Olarak belirlendi..

 

 İlk etkinliğinide 8 Mart 2018 de Azerbaycanın başkenti Bakü'de yapmayı planlıyoruz.Bizim gibi düşünen Türk sevdalısı tüm dostlarımızı bu anlamlı proje destek olmaya bekliyoruz.

"DOĞU TÜRKİSTAN'DA Kİ ZULÜM SON BULACAK"

 

"KERKÜK TÜRKTÜR,TÜRK KALACAK"

 

"AZERBAYCAN BAYRAĞINI KARABAĞ'A DİKECEĞİZ"

 

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

 

Diyerek sözlerini tamamladı.


haber: SÜLEYMAN GÜZEL

İPEKYOLU HABER ANTALYA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz