İpek Yolu Haber Ajansı

ULUSLAR ARASI ANTALYA KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Dernekleri Federasyonu’nca (ASKEF) bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ’Uluslararası Antalya Kültür ve Sanat Şöleni başarıyla tamamlandı.

 Şölen Uluslararası karma resim ve el sanatları sergisi açılışıyla başladı. Şölene Kırgızistan, Ukrayna, Kerkük, Kazakistan, Azerbaycan, Ahıska, Rusya, Irak, Antalya, İzmir, Mersin, Kütahya, Adana, Kars, Bursa, Sakarya, Tokat, Erzurum, Afyon, Osmaniye, Gaziantep, Muğla, Silifke’den 35 plastik sanatlar sanatçısı, 60 şair, ozan ve yerel ses sanatçısı katıldı.

ASKEF Genel Başkanı Savaş Ünal, tüm dünyayı etkisi altına

alan koronavirüs salgınından dolayı birçok etkinliğe ara verdiklerini belirterek, "Bugün de pandemi kurallarına uygun bir ortamda dünya sanatçılarını Antalya’da bir araya getirdik. Yaşadığımız kentin kültür- sanat yaşamına renk kattık" dedi.

 Süleyman Güzel’in sunumuyla gerçekleşen ’Ses ve Saz Sanatçıları Gecesi’nde yerel sanatçılar Bay Nuri Kazancı, Selami Yağar, Ebru İlhan, Nilgün-Mustafa Seçen, Aykut Karlı, Ali Can, Avniye Cingöz, Yılmaz Pala, Melek Tiryaki, Suzan Aydemir, Zeki Kurt sahne aldı. Farklı ülke ve illerden gelen 40 şair de duygu yüklü ve sosyal içerikli şiirlerini seslendirdi. Ayrıca misafirlere, Kent Ormanı, Düden Şelalesi, Oyuncak Müzesi ve Kepez Park gezdirildi. Üç gün süren şölene sanat eserleri, sazları, sözleri ve şiirleri ile destek veren sanatçılara teşekkür belgesi sunuldu. Misafirler etkinlikten memnun olduklarını belirterek, organizasyon ekibine teşekkür ettiler.

HABER: OSMAN ACAR

İPEKYOLU HABER MUĞLA

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz