İpek Yolu Haber Ajansı

VATAN SEVERLER PARTİSİ GENEL BAŞKANI YILMAZ GÜLÜMSER’DEN 8. MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI.

Vatan Severler Partisi Genel Başkanı Yılmaz Gülümser 8. Mart Dünya Emekçi kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. GÜLÜMSER mesajında


 

Emekleri sevgi dolu yürekleri fedakarlıklarıyla ülkesine ve Milletine değer katan mücadele veren.  8.Mart Emekçi kadınlar günü  Birleşmiş milletler tarafından tanımlanmış Uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların Siyasi, sosyal bilincin Geliştirilmesine Ekonomik, siyasi Sosyal  mecralardaki yerinin konuşularak Anma Gününe ayrılmaktadır. ABD nin New-york eyaletinde yaşanan Yangın felaketinde 120 kadın işinden Yanarak Can vermesi sonucu 8 Mart 1857 de Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak Yas İlan Edilmiştir. "Türkiye’ de 8 Mart Emekci Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılından itibaren Kutlanmaya başlandı. 8 Mart’ta hayatını kaybeden 120 Kadın,, Dili, Dini, Rengi, hangi Ülkeden olursa olsun Bir Genç kız, Bir Abla, Bir Anne, Emeği için mücadele eden Kadındır. Kadınlar İnsanlığın Devamı için olmasa olmazdır, En büyük dertlerin dertlisi En büyük Mutlulukların Ardındaki Kahramandır.8 Mart Dünya Kadınlarının Eşitlik, Huzurlu Yaşam hakları var.  Kadına Yapılan Sözlü, veya Yazılı, Olarak Şiddete, Tacize, Herzaman insan olarak herdaim karşıyız. Türk tarihinde kadın daima  etkin ve önemli rol üstlenmiştir. Kurtuluş Savaşında  Vatanın bağımsızlığı için cesurca cepheden  cepheden koşan Türk kadını. Cumhuriyetimizin kurulundan sonra Toplumsal hayatın her alanında yerini almıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü ile noktalamak istiyorum.  "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." M. Kemal Atatürk.

 

8.Mart Dünya Emekçi kadınlar günü kutlu olsun saygıyla ile selamlıyorum.

 

 

HABER: SEVİM ULUSAM

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz