İpek Yolu Haber Ajansı

İYİLİK YAP İYİ OL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİN ETKİNLİĞİ OLDU

İYİLİK YAP İYİ OL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİN ETKİNLİĞİ OLDU


İstanbul kartal’da 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte bir çok kişi katıldı" İyilik Yap İyi ol Yardımlaşma dayanışma derneğinin Sanat ve Toplumsal bir söyleyiş gerçekleştirdi.

İyilik Yap İyi ol Yardımlaşma dayanışma Derneğin Tiyatro ve sanat koordinatörü Nilgün Çiğdem’in organizatörlüğünde sanat toplum temalı bir söyleyiş düzenledi.

İyilik Yap İyi ol Yardımlaşma dayanışma derneğin Genel Başkanı İsmail Akkın katılımcılara etkinlikte Dernekte,
çalışmaları hakkında ilgili gerekli açıklama yaptı."

Açıklamasında."Değerli misafirlerimiz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Değerli misafirlerimizle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum ve onurlu  birşekilde güzel bir atmosfer oluşturduk.

İyilik yap İyi ol yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 4 Aralık 2020 de kuruldu. Bugüne kadar ihtiyaç sahibi birçok aileye gıda giyim ve çocukları için kırtasiye malzemeleri yardımı yaptık. 2023 yılı şubat ayında Sanat atölyemizi açtık. Tiyatro, müzik, resim, ritim, halk oyunları branşlarında eğitimler veriyoruz. Etkinlikler konserler düzenliyoruz. Amacımız elde edeceğimiz gelirler ile dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim giderleri ne destek olmaktır. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz ve güzel hayırlı işlere imza atacağız.ifade etti."

İyilik Yap İyi ol Yardımlaşma dayanışma derneğin etkinliğe katılan arasında Devlet sanatçısı ve Ünlü tiyatrocu Tayfun Sav,sahne alarak dinleyicilere duygusal anlar yaşattı. 67 yaşında emekli bir sanatçı olarak, sanat yolculuğundaki deneyimlerini paylaşan Sav, sanatçının hangi zorluklarla yetiştiğini ve sanatın toplumsal önemi üzerine derinlemesine bir konuşma yaptı.

7 Aralık 1959 tarihinde Ankara’da doğduğunu, 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünden mezun olduğunu, aynı yıl Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde balet olarak göreve başladığını, söyledi.

1982 yılında İstanbul’da Büyük Kabare adlı müzikalde yer alan Sav, aynı yıl Elveda Dostum adlı filmdeki “Doktor” rolüyle sinemayla tanıştığını. “Dili”, “Gençlerden Gençliğe” belgeselleriyle koreografiye başladığını;

1986 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi‘nde bale sanatçılığının yanı sıra; Yasemin Yalçın Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatrosu oyunları ve reklam filmlerinin koreografilerini yaptığını. 1991 yılında Hisseli Harikalar Kumpanyası‘nın TV çekiminde ve Ateş Üstünde Yürümek adlı filmde dans ettiğini, ifade etti.

1993 yılında kendi isteğiyle İzmir Devlet Opera ve Balesi‘ne solist sanatçı olarak tayin olduğunu. 1996-1998 yılları arasında Mersin Devlet Opera ve Balesi‘nde bale başöğretmeni olarak görevini sürdürürken Adana Devlet Tiyatrosu‘nda koreografi yapmaya devam ettiğini. 1999 yılında yine kendi isteğiyle İstanbul Devlet Opera ve Balesi‘ne solist sanatçı olarak geri döndüğünü, söyleyen Sav sözlerine şöyle devam etti.

2000 yılından itibaren çeşitli dizilerde rol aldım. T.C. Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu’nun 2003-2004 yıllarındaki konser koreografilerini yaptım.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi‘nde solist sanatçı, balet olarak yıllarca görev aldıktan sonra 2007 yılında emekli oldum diyerek evli ve Deniz adında bir oğlu ve Öykü adında da bir kızı olduğunu söyledi.

Sav yaptığı Bale Sanatçılığının zor bir meslek olduğunu, çok meşakkatli günler yaşadığını söyleyerek, 68 kuşağın güçlü bir kuşak olduğunu ifade etti.

Ankara’da çocukluğunun ve gençliğinin geçtiğini, Tiyatro eğitimini de Ankara’da aldığını. Zamanın kıymetli sanatçılarından dersler aldığını, bir çoğu ile dostlukları olduğunu, ailecek de sanata düşkün olduklarını, geçmiş anıları içerisinde çok acı günler de yaşadıklarını, bilhassa 1980 öncesi sıkıntıları yaşadıkları gibi, 1980 yılındaki Askeri ihtilalinde izlerini taşıdıklarını, belirtti.

Sav, günümüz sanat ortamını eleştirerek, sosyal medyadaki kirliliğin sanatçı kimliğini sorgulattığını belirtti. “Gereksiz sosyal medya kirliliği, sanatçı sıfatını taşıyan birçok kişinin aslında bu vasfa sahip olmadığını gösteriyor. Biz devlet sanatçıları olarak, sanatsal bir platform yaratarak bu kirliliklerin önüne geçmek istiyoruz,” dedi.

Sanatın gücüne vurgu yapan Sav, “Artık bazı savaşlar sanat aracılığıyla yapılıyor. Telefonlar aracılığıyla sanat adı altında insanların beyinlerini yıkayan ve zarar veren yayınlar, bizleri yok etme çabası gösteriyor. Sanatı doğru kullanmazsak, tehlikeli bir boyuta geliyoruz. Unutulmamalı ki sanatçı kolay yetişmez; sanatçılar, isterlerse toplumu yönlendirebilirler,” diyerek geçmişe dair unutulmaz anılarını paylaştı.

etkinlik’te
Bu anlamlı sanatın toplumsal rolünü bir kez daha gözler önüne serdi,

Söyleşinin ardından, İyilik Yap İyi ol Derneğin üyleri tarafından  gerçekleştirilen müzik dinletisi ile keyifli güzel anlar yaşattılar ve ardından Öncelikle hepinize çok teşekkür ediyoruz."dediler.

İyilik Yap İyi ol Yardımlaşma dayanışma Derneğin etkiliğe Davetiye katılan gazeteciler.
Zekeriya Tümer
Sibel Demirdiş

Haber Sibel Demirdiş,,

ipek yolu haber
mmustafa doğan

Yorumlar

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Yorum Yaz